Υπ. Ναυτιλίας: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. Υu Zenggang

Στο επίκεντρο θέματα αναφορικά με την δυναμική του λιμένα Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας

H επανέναρξη των έργων στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο των υποχρεωτικών επενδύσεων, μετά και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Υu Zenggang, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα αναφορικά με την δυναμική του λιμένα Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη των εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας και την συμβολή του στην τοπική και εθνική οικονομία, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν οι εδραιωμένες, εδώ και πολλά χρόνια, καλές σχέσεις των χωρών Ελλάδας και Κίνας.

Και με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, Jung IL Lee.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει περαιτέρω συνεργασία στον ναυπηγικό τομέα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας, Jung IL Lee.

Δεδομένου ότι τα κορεατικά ναυπηγεία αποτελούν διαχρονικά σημαντικότατο επιχειρηματικό εταίρο των Ελλήνων πλοιοκτητών, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι στη βάση αυτή και, λαμβάνοντας υπόψη ότι και ότι η βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας της ελληνικής ναυτιλίας με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, θα πρέπει η συνεργασία να επεκταθεί και στην ενσωμάτωση της ελληνικής παραγωγής εξοπλισμού πλοίων, σε πλοία που ναυπηγούνται στη Νότια Κορέα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη Ναυτιλιακή Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στη «Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών» (FTA) Ε.Ε. – Δημοκρατίας Κορέας, που αποτελεί την πρώτη εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με ασιατική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε επίσης έμφαση και στο εποικοδομητικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο ναυτιλιακών χωρών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδίως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού IMO, αλλά και στην αμοιβαία στήριξη που υπάρχει.

Ελλάδα και Νότια Κορέα υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τον ρόλο του ΙΜΟ στη ρύθμιση θεμάτων της διεθνούς ναυτιλίας και στην υιοθέτηση και εφαρμογή ενιαίων και αποτελεσματικών κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Νότιας Κορέας υπογράμμισε η έμφαση που αποδίδεται στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, με την εμβάθυνση της ναυτιλιακής τους συνεργασίας, ενώ χαρακτήρισε τις σχέσεις των δύο χωρών μνημειώδεις.

Στη συζήτηση έμφαση δόθηκε στην πρωτοκαθεδρία της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς και στην πρωτοπορία της ναυπηγικής βιομηχανίας της Νότιας Κορέας και στη συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η απανθρακοποίηση.

Από Naftemporiki.gr