Συνάντηση του ΓΓΑΕ Ι. Χρυσουλάκη με τον Πρόεδρο ΕΚ Viersen Νίκο Ιωαννίδη

Για το έργο που έχει παραχθεί μέχρι στιγμής, αλλά και για τις προοπτικές ενίσχυσης και διεύρυνσης των συνεργασιών τους, συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο  κ. Νίκος Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Viersen στη Γερμανία, σε συνάντηση στο γραφείο του ΓΓ.

Ο κ. Ιωαννίδης εκπροσωπεί μία εξαιρετικά οργανωμένη και δραστήρια  ομογένεια, η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη της γλωσσικής ταυτότητας των μελών της και δη της νεότερης γενιάς, αλλά και στην περαιτέρω καλλιέργεια της πολιτιστικής και διαπολιτισμικής τους επίγνωσης μέσω της ανάπτυξης πλούσιας δράσης.

“Η άριστη συνεργασία της ΕΚ του Viersen με Αρχές και θεσμούς της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σε επίπεδου Δήμου, δυναμώνει τη φωνή της ελληνικής ομογένειας και ενισχύει τον ρόλο και την επιρροή της. Προστιθέμενη αξία σε πολλά επίπεδα έχει η ισχυρή εκπροσώπηση της ελληνικής μας κοινότητας στο Συμβούλιο Ενσωμάτωσης, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινοτήτων αποδήμων από διάφορες χώρες. Η δε πρόσφατη ανάδειξη του κ. Ιωαννίδη σε Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την ομογένεια και αναβάθμιση της παρουσίας της στην πόλη”, έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Χρυσουλάκης.

Βασική μέριμνα για το ΔΣ της εν λόγω Κοινότητας, όπως και για όλες τις Ελληνικές Κοινότητες των αποδήμων, αποτελεί, επίσης, η σύσφιξη των σχέσεων με τη μητροπολιτική Ελλάδα και η ουσιαστική επέκταση των πεδίων συνεργασίας, με τη δρομολόγηση κοινών δράσεων.

Όπως  τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Χρυσουλάκης: “Από πλευράς μου διαβεβαίωσα τον κ. Πρόεδρο ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών με το μητροπολιτικό κέντρο και στην επίρρωση της ταυτότητας των ελληνικών καταγωγής πολιτών της περιοχής”.