Στην Αθήνα το ναυτιλιακό συνέδριο των ESG Shipping Awards 2023

Ο πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γιώργος Πατέρας τόνισε τη σημασία της υποβολής εκθέσεων ESG

 

Αθήνα.-Το συνέδριο των ESG Shipping Awards 2023, που διοργάνωσαν η Έλενα Αθουσάκη και η Κατερίνα Σταθοπούλου και αποτελεί  μια κορυφαία πρωτοβουλία για την προώθηση της βιώσιμης διακυβέρνησης στη ναυτιλία, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η εκδήλωση με συνολικά περισσότερους από 450 συμμετέχοντες, παρείχε μια πλατφόρμα για διεισδυτικές συζητήσεις, γνώσεις ανταλλαγή γνώσεων και ευκαιρίες δικτύωσης.

«Καθώς συγκεντρωνόμαστε εδώ για αυτό το ναυτιλιακό συνέδριο ESG, είναι επιτακτική ανάγκη να επισημάνουμε τρεις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις μας στο πάνελ: Συμμετοχικότητα, Διαφάνεια και Δέσμευση» τόνισαν οι διοργανωτές κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος υποστηρίζουν τα ESG Shipping Awards, προκειμένου να ενθαρρύνουν και να προωθήσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα ως κρίσιμο και θεμελιώδες μέρος της στρατηγικής της», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Ο Δρ Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) τόνισε τη τη σημασία της υποβολής εκθέσεων ESG και ανακοίνωσε τον οδηγό του επιμελητηρίου για την υποβολή εκθέσεων ESG.

Η κ. Τζούλια Τσέτη, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, τόνισε: «Εμείς έχουμε αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών που βοηθούν τις ναυτιλιακές εταιρείες να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση του στόχου της βιωσιμότητας, παρέχοντας πληροφορίες, εκπαίδευση, ανοικτούς διαλόγους και δράσεις».

Οι συμμετέχοντες είχαν το προνόμιο να ακούσουν εμπνευσμένες ομιλίες από επτά ενημερωτικά πάνελ με επικεφαλής από αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα. Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της απεξάρτησης από τον άνθρακα, κυκλική οικονομία, κουλτούρα υγείας και ασφάλειας, ευημερία και ανάπτυξη των ανθρώπων, πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και η ενσωμάτωση των ESG στις δομές εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα ESG Shipping Awards 2024 στις 20 Μαΐου 2024 στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Jan Fransen, στην παρακινητική του ομιλία κάλεσε τις εταιρείες να κάνουν το βήμα και να υποβάλουν υποψηφιότητες για το 2024.

«Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε τον πλανήτη μας μπροστά – μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη, υπεύθυνη και ευημερούν μέλλον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία», είπε ο ίδιος.

Πηγή:naftemporiki.gr