Ενημερωτική ομιλία της Μαρίας Μάρκου σε ομογενείς του Σικάγο για νομικά θέματα

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου και ο σύζυγός της Κωσνταντίνος Λαμπρόπουλος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με  ομογενείς του Σικάγου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Markou Legal Group.

Σικάγο.– Ομιλία της ομογενούς δικηγόρου Μαρίας Μάρκου οργανώθηκε στο Σικάγο από τον δικηγορικό όμιλο «Markou Global Legal Group» και την ομώνυμη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Markou Oikia Management» και έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 16ης Νοεμβρίου 2023, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου του DuPage County» στο Έλμερστ του Ιλινόις. Η ομιλία ήταν  για νομικά και άλλα ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς τόσο στην Αμερική, όσο και στην γενέτειρα και την Κύπρο.

Η κ. Μαρία Μάρκου, ιδρύτρια και πρόεδρος του ομίλου ενημέρωσε τους ομογενείς για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην γενέτειρα, για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου και τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς με το Κτηματολόγιο, τα φορολογικά ζητήματα, καθώς επίσης και με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και για θέματα που σχετίζονταν με την νομιμοποίηση των μεταναστών στις ΗΠΑ, την απόκτηση της πράσινης κάρτας και τις πολιτογραφήσεις.

Η εν λόγω εκδήλωση είναι η δεύτερη για τη νέα σεζόν που διοργανώνει ο όμιλος «Markou  Legal Group» με κεντρική ομιλήτρια την ιδρύτρια και πρόεδρο του ομίλου Μαρία Μάρκου και αποτελεί συνέχεια των ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.