Φύτεψε ένα αιωνόβιο ελαιόδεντρο στην πατρίδα, μπορείς!

Φωτογραφίες από www.elaionas.info

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, που δυνητικά μπορεί να αποτελέσει σύμβολο ενότητας των Ελλήνων του εξωτερικού και του δεσμού τους με την μητέρα πατρίδα, περιλαμβάνει η ιδέα του ελαιοπαραγωγού, Χρήστου Κουτρόγιαννου, να φυτέψει σε επιλεγόμενα σημεία της Ελλάδας,  για λογαριασμό και  με δαπάνες αποδήμων Ελλήνων, και ομογενών, ιδιωτών ή και οργανώσεων,  ένα η περισσότερα αιωνόβια ελαιόδεντρα από τον ελαιώνα των Δελφών,  που θα διαλέξει ο ενδιαφερόμενος, σε συνδυασμό με τον χώρο, που θα υποδείξει ο οικείος  Δήμος.

Οι δωρητές-χορηγοί μιας τέτοιας προσπάθειας, που θα αναμφίβολα θα ομορφύνει  την Ελλάδα,  θα τιμήσουν την πατρίδα τους. Θα πάρουν χαρά και περηφάνια. Θα γίνουν παράδειγμα στα  παιδιά τους. Η  Πατρίδα θα τους ευγνωμονεί και θα τους τιμήσει με τη σειρά της.

Να σημειωθεί πως αρκετοί Δήμοι έχουν ήδη ανταποκριθεί και έχουν εγκρίνει χώρους για την φύτευση τέτοιων ελαιοδένδρων τα οποία  εκτός από την πράσινη ομορφιά,  θα συμβολίζουν την Ειρήνη, τη Σοφία, την Ελπίδα, την Υγεία, την Ευημερία, τον Πλούτο, και την καλή τύχη.  Άλλωστε,  το φύλλωμα του ελαιόδενδρου  πρόσφερε τα στεφάνια που στεφάνωναν τους Ολυμπιονίκες της Αρχαίας Ελλάδας,  ενώ ο καρπός του,  «η ελιά η τιμημένη», και το παραγόμενο από αυτόν ελαιόλαδο, αποτελεί ελιξίριο μακροζωϊας.

Αξιοσημείωτα είναι εξάλλου και τα μνημειακά χαρακτηριστικά, η σύνδεση με μύθους, θρύλους, ιστορικά γεγονότα, λογοτεχνία  καθώς και ο θετικός ρόλος τους στο οικοσύστημα.

Να σημειωθεί ότι τα μεγάλα υπερ-αιωνόβια ελαιόδεντρα,  είναι αληθινά στολίδια της φύσης και αποτελούν ιδανική λύση για διακόσμηση σε πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμους, προαύλια σχολείων. Αλλά και περίβολους Εκκλησιών, με νοερή παραπομπή στο Όρος των Ελαιών , όπου αναπαυόταν ο Ιησούς Χριστός , και  εκεί χαιρόταν να επικοινωνεί με τον Πατέρα Θεό… Και που σήμερα φιλοξενεί σημαντικά χριστιανικά προσκυνήματα. 

Ο κ. Χρήστος Κουτρόγιαννος,

Με το φύτεμα ενός ή περισσότερων αιωνόβιων ελαιόδενδρων δημιουργείται στους Δημότες και επισκέπτες αισθητική ανάταση, χαρά και αισιοδοξία. Ο φωτιζόμενος κορμός μιας αιωνόβιας ελιάς μοιάζει με περίτεχνα σμιλεμένο γλυπτό, ένα έργο τέχνης με αριστοκρατικό  χαρακτήρα. Μαγεύει τους περαστικούς, ενισχύει τον πολιτισμό, την αισθητική και την οικονομία της πόλης και της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, και τιμές κόστους ελαιόδενδρου,  μεταφοράς και εμφύτευσης  κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.elaionas.info ή  να επικοινωνήσει με τον κ. Χρήστο Κουτρόγιαννο στα τηλέφωνα  +22650 32062 – 2117153016

693 04 39 999 – 693 71 31 750

e-mail : kallitheaqe102@gmail.com, john@elko-olives.gr , eleonas5@gmail.com

ή  να επικοινωνήσει με τον κ. Χρήστο Κουτρόγιαννο στα τηλέφωνα  +22650 32062 – 2117153016, 693 04 39 999 – 693 71 31 750