Πόρος: Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Πόρου Γ. Κουτουζής για την μετάβαση σε “πράσινο” νησί

 Δήλωση του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Πόρου Γιώργου Κουτουζή για  την είδηση της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό ότι ο Πόρος θα γίνει το 3ο “πράσινο” νησί της Ελλάδας.
Το μήνυμα του κ. Κουτουζή:
“Ο Πόρος θα γίνει το 3ο «πράσινο» νησί της Ελλάδας.
Μεγάλη ημέρα για το νησί μας η σημερινή !!
Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση.
????Ο πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis ανακοίνωσε από το Ντουμπάi ότι ο Πόρος θα γίνει το 3ο «πράσινο» νησί της Ελλάδας!
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση «Unveiling the next GR – Eco Island», που διοργανώνεται από την ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) που διεξάγεται στο Ντουμπάι, μίλησε για τον Πόρο, το τρίτο «πράσινο» νησί στην Ελλάδα.
Νωρίτερα η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου ανακοίνωσε από το Ντουμπάι πως ο Πόρος είναι το τρίτο «πράσινο» ελληνικό νησί, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη.
??Όπως είπε η κυρία Σδούκου, στόχος είναι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η αντικατάσταση των μικρών πλοίων που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο νησί με ηλεκτρικά, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου και η αντικατάσταση του στόλου των δημόσιας χρήσης οχημάτων με ηλεκτροκίνητα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη φορτιστών.
??Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην κυκλική οικονομία, με στόχο να μειωθεί το αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.
??Για το λόγο αυτό, το προηγούμενο διάστημα εγώ και οι συνεργάτες μου, είχαμε επαφή με τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Ευχαριστούμε θερμά την κυβέρνηση του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη.”