Πως «διαβάζει» το Μαξίμου τις αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Η στρατηγική της ΝΔ μέχρι τις Ευρωεκλογές

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και της Πειραιώς τις αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν ασχολούμαστε με τα εσωτερικά θέματα των άλλων κομμάτων” είναι η επίσημη θέση του Μαξίμου για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, σε συζητήσεις με στελέχη της “γαλάζιας” παράταξης είναι σαφές ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το “φίνις” του ΣΥΡΙΖΑ στην “κούρσα” των Ευρωεκλογών.

«Θολό τοπίο»

Οι δημοσκοπήσεις ήδη, πριν ακόμη τους… κραδασμούς των τελευταίων ημερών, που κορυφώθηκαν στο Συνέδριο, έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση, χωρίς όμως και αυτό να αναπτύσσει δυναμική και να «καρπώνεται» τη φθορά της Κουμουνδούρού ή απώλειες ποσοστών της κυβερνητικής παράταξης.

«Το τοπίο είναι θολό και για το πως θα φτάσει ο Κασσελάκης ως τις Ευρωεκλογές και για το πως θα τερματίσει και το ΠΑΣΟΚ» σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος, τονίζοντας ότι για τη ΝΔ ο πραγματικός «αντίπαλος» είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

«Πιο σημαντική από τα πρόσωπα οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δική μας δουλειά είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, τα προβλήματα των πολλών εισαγόμενων κρίσεων. Καλή είναι η συζήτηση για τα πρόσωπα, σημαντική, αλλά νομίζω ότι η συζήτηση για τις πολιτικές, για αυτά τα οποία εφάρμοσε το συγκεκριμένο κόμμα όταν ήταν Κυβέρνηση και ο τρόπος που αντιπολιτεύτηκε, θεωρώ ότι είναι πιο σημαντική» δήλωσε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,

«Κραδασμοί λόγω πολιτικού αδιεξόδου»

Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο τετραήμερο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξένισαν την Πειραιώς. Είναι κυρίαρχη η άποψη ότι οι κραδασμοί στην Κουμουνδούρου είναι οι συνέπειες του πολιτικού αδιεξόδου που είχε αφετηρία την αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο επέφερε την εκλογική συντριβή στο κόμμα και τον ίδιο σε παραίτηση.

Αδιέξοδο που, όπως εκτιμούν, συνεχίστηκε και επί ημερών του Στέφανου Κασσελάκη, με πολλές αβεβαιότητες για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το «αγκάθι» της ακρίβειας

Σε αυτό το μομέντουμ και ενώ απομένουν 3,5 μήνες ως τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στη διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι ο αγώνας κατά της αισχροκέρδειας θα συνεχιστεί και δίνει έμφαση στις πρωτοβουλίες για την αύξηση των εισοδημάτων (αύξηση συντάξεων, νέα αύξηση κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κ.α.) ως ανάχωμα στη «μάστιγα» της ακρίβειας.

Με «εχθρό» τη «χαλαρή» ψήφο και ζητούμενο τη μέγιστη συσπείρωση

Παράλληλα, η ΝΔ ρίχνει το βάρος της, στην προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής της βάσης, την οποία θεωρεί κομβικό στοιχείο για την εδραίωση της πολιτικής της κυριαρχίας. Το επόμενο διάστημα δε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα «γαλάζια» στελέχη, θα «οργώσουν» την Ελλάδα, επικοινωνώντας την ανάγκη συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς μεγάλος «εχθρός». όπως δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες είναι η «χαλαρή» ψήφος.

Επιπλέον, η ΝΔ επιδιώκει να μεγαλώσει την απήχηση δεξιά της, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το μεταναστευτικό, τα θέματα ασφάλειας κ.α., ενώ “ποντάρει” και στην επέκταση της πολιτικής της επιρροής και στο κέντρο, μέσα από τις φιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε, όπως για παράδειγμα η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

Δεν είναι τυχαία η σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά το «όχι» στο νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, με την οποία επιχειρεί να αναδείξει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι προοδευτικό μόνο στα λόγια», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Πηγή:newpost.gr