Αντιπροσωπεία από τα Charter Schools ελληνικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ στην Υφυπουργό Παιδείας και τον Γ.Γ.Α.Ε& ΔΔ Ι. Χρυσουλάκη

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των Charter Schools με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και η Πρόεδρος των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κα Stella Kokolis.
Επιμέλεια, Χρήστος Μαλασπίνας
Αθήνα.- Την  Υφυπουργό Παιδείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή, επισκέφθηκαν σήμερα η αντιπροσωπεία  από τα Charter Schools ελληνικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ, αποτελούμενη από την  Δρ. Ioanna Lekkakou, Γεν. Διευθύντρια του Odyssey Charter School στο Delaware, τον κ. Ματθαίο Σταμούλη, Γεν. Δ/ντή του Σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» στη Β. Καρολίνα, τον Δρ. Γεώργιο Καυκούλη, Πρόεδρο του ΔΣ, Associate Professor of Mathematics της Αρχιμηδείου Ακαδημίας, την κα Κωνσταντίνα Καπετανάκη, εκπρόσωπο του Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn και στο Staten Island και τον Δρ. Δημήτριο Μπαρδούτσο από την #Αρχιμήδειο Ακαδημία, Τους εκπροσώπους των Charter School συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και η
Πρόεδρος των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κα Stella Kokolis (Στέλλα Κοκόλη).
Στη συνέχεια η αντιπροσωπία μετέβη στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού όπου ο Γενενικός Γραμματέας  Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης πλαισιούμενος από τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, βουλευτή Κυκλάδων κ. Filippos Fortomas (Φίλιππος Φόρτωμας),  υποδέχθηκε την αντιπροωπεία η οποία αύριο Πέμπτη στις στις 2 το μεσημέρι θα συμετάσχει στην Συνεδρίαση της “Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς” στην Βουλή, προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές-Μέλη της  Επιτροπής “για το Έργο των  Charter Schools για την ελληνική Γλώσσα και τον πολιτισμό”.

Η αντιπροσωπεία Charter Schools ελληνικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κα Stella Kokolis, ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό, βουλευτής κος Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο Γ.Γ. κος Χρυσδουλάκης,  απενθυνόμενος στην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κα Stella Kokolis, καθώς και στα μέλη της αντιπροσωπείας και, ειδικότερα,  στην κα Παναγιώτα Πεχλιβανίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Ν. Υόρκης, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία από τα Charter Schools ελληνικού ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ, αποτελούμενη από την Δρ. Ioanna Lekkakou, Γεν. Διευθύντρια του Odyssey Charter School στο Delaware, τον κ. Ματθαίο Σταμούλη, Γεν. Δ/ντή του Σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» στη Β. Καρολίνα, τον Δρ. Γεώργιο Καυκούλη, Πρόεδρο του ΔΣ, Associate Professor of Mathematics της Αρχιμηδείου Ακαδημίας, την κα Κωνσταντίνα Καπετανάκη, εκπρόσωπο του Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn και στο Staten Island και τον Δρ. Δημήτριο Μπαρδούτσο από την #Αρχιμήδειο Ακαδημία, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο και τη συνεισφορά των Charter Schools στην διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, υπογραμμίζοντας ότι “τα σχολεία αυτά λειτουργούν ως δίαυλοι αμφίδρομης επικοινωνίας και συμβάλλουν με ουσιαστικό τρόπο στην δημιουργία νέων #φιλελλήνων”.
Απευθυνόμενος στην κυρία Κοκόλη, την ευχαρίστησε θερμά  “για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, αυτή η σπουδαία Ελληνοαμερικανίδα παιδαγωγός και φιλάνθρωπος, για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τον #Ομογενειακό` Ελληνισμό”.
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Χρυσουλάκης, επίσης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία  για την επιστολική ψήφο και τα Μέλη ανέλαβαν να ενημερώσουν σχετικά όλο το ελληνικής καταγωγής προσωπικό τους καθώς και όλους τους Έλληνες εκπαιδευτικούς των ΗΠΑ.
Ακόμη ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων ελληνικής καταγωγής που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, στην εκπαιδευτική ηλεκτρονική πλατφόρμα “#StaEllinika”, στο πρόγραμμα Study in Greece, τονίζοντας ότι μεριμνούμε, επίσης, για τη διοργάνωση θερινών προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Επεσήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας στέκεται πάντα αρωγός κάθε προσπάθειας που αφορά στην εκμάθηση των Ελληνικών και προάγει τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες του τις πτυχές.
Τέλος, από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς” κος Φίλιππος Φόρτωμας ανανέωσε το ραντεβού για αύριο Πέμπτη, 5 Απριλίου  στη Βουλή των Ελλήνων.
FB