Όλα έτοιμα για την μεγάλη παρέλαση στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, το πρωί της Παρασκευής. Το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, το οποίο επρόκειτο να παρελάσει κατά μήκος της οδού Λίμπερτι και της Μπρόντγουεϊ, κατέφτασε στον Αγιο Νικόλαο υπό τα παιανίσματα της Φιλαρμονικής της Κέρκυρας, σε μια ιδιαίτερα συμβολική στιγμή. Το «παρών» στον Αγιο Νικόλαο έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ) και Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Μεταφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξης Βαφεάδης, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ψαρός και η εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100, Πωλέτ Πούλος. Μετά το πέρας της σύντομης παρέλασης, επρόκειτο να ξεκινήσει το πρόγραμμα στο Μπόουλινγκ Γκριν, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες επισήμων αλλά και απόδοση παραδοσιακών χορών από μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στη γιορτή.

Στο μεταξύ, εν μέσω εορταστικού κλίματος και μηνυμάτων ενότητας, πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, η τελευταία -και πανηγυρική- πανομογενειακή συγκέντρωση για την προετοιμασία της παρέλασης της 5ης Λεωφόρου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, το βράδυ της Πέμπτης, όπως γράφει η ομογενειακή εφηνερίδα “Εθνικός Κήρυξ”.

Το σχετικό ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες της εφημερίδος έχει ως ακολούθως:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω εορταστικού κλίματος και μηνυμάτων ενότητας, πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, η τελευταία -και πανηγυρική- πανομογενειακή συγκέντρωση για την προετοιμασία της παρέλασης της 5ης Λεωφόρου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, το βράδυ της Πέμπτης.

Νίνα Κασσιμάτη, Φίλιππος Φόρτωμας, Ιωάννης Μαλαφής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, κ. Ελπιδοφόρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ντίνος Κωνσταντίνου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Μιλένα Αποστολάκη. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Στην πανομογενειακή παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, όπως και επίσημοι πολιτικοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και, συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Φίλιππος Φόρτωμας (Νέα Δημοκρατία), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και Μιλένα Αποστολάκη (ΠΑΣΟΚ), ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Νέα Δημοκρατία) και ο δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλαφής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, προσήλθαν και παρουσιάστηκαν τα μέλη του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Ηλία Καρμοίρη.

Πλήθος ομογενών έδωσε το «παρών» στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, όπου παραβρέθηκε και το Αγημα της Προεδρικής Φρουράς. «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε ένα προς ένα τα μέλη της Επιτροπής, που ανέλαβαν την αποστολή, μέσα σε τρεις μήνες, να φέρουν εις πέρας την προετοιμασία της κορυφαίας εκδήλωσης του Αποδήμου Ελληνισμού.

Παράλληλα, ο κ. Κρίστοφερ υπενθύμισε την θλιβερή επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τονίζοντας πως «η παρέλαση δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή σε αυτόν τον αγώνα».

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης απευθύνει χαιρετισμό. «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, έστειλε μήνυμα ενότητας, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους «να μην κοιτάζουμε ποτέ αυτά που μας χωρίζουν, να κοιτάζουμε αυτά που μας ενώνουν, ειδικά αυτήν την εποχή που ο Ελληνισμός, η Κύπρος, ο απανταχού Ελληνισμός, έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε μια συγκροτημένη και ενωμένη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων μας».

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, απευθύνει χαιρετισμό. «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας πως «σε μια τέτοια εθνικής σημασίας εκδήλωση, αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε εμείς από τη μητέρα πατρίδα είναι η αναγνώριση του συμβολικού ρόλου της Διασποράς όλα αυτά τα χρόνια, κρατώντας ζωντανές τις αξίες και τις αρχές του Ελληνισμού και ασφαλώς έχετε συμβάλει τα μέγιστα στη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ απευθύνει χαιρετισμό. «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Στη σημασία της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος, δοθείσης ευκαιρίας, απηύθυνε κάλεσμα στους αποδήμους, προκειμένου να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Είναι πρωτοφανές να μας δίνουν την 5η Λεωφόρο και να περνάει η ελληνική σημαία μέσα από την καρδιά του Μανχάταν, την καρδιά της Αμερικής. Αυτό το οφείλουμε κυρίως σε εσάς. Με τις δικές σας προσπάθειες έχει δείξει η Ελλάδα ότι μπορεί πράγματι να μεγαλουργήσει. Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη και δυνατότερη φωνή στην αμερικανική κοινωνία χάρη σε εσάς», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίνα Κασσιμάτη απευθύνει χαιρετισμό. «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ
Στη δική του τοποθέτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, τόνισε πως θα ήθελε επίσης να μεταφέρει μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, προσθέτοντας πως οι ομογενείς είναι «θεματοφύλακες για όσα έχουμε προσφέρει ως πατρίδα, ως χώρα και όσα μπορούμε να κάνουμε», ενώ ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

«Συνεχίστε αυτό που κάνετε. Κρατήστε τις παραδόσεις. Αναδείξτε τον χαρακτήρα που έχουμε ως Ελληνες», ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Φίλιππος Φόρτωμας απευθύνει χαιρετισμό. . «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Αντιπροσωπεύετε την Ελλάδα της προκοπής και της δημιουργίας. Με την ιδιαίτερή σας βαρύτητα δίνετε αυτήν την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα, που ακουμπάει σε εσάς», αντέτεινε αμέσως μετά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, ενώ εκτενή αναφορά στο Κυπριακό έκανε η Νίνα Κασιμάτη.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος απευθύνει χαιρετισμό. «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

«Θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω για την αφιέρωση που κάνετε στην θλιβερή επέτειο της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής της Μεγαλονήσου. Στην Κύπρο η εισβολή κρατάει 50 χρόνια και είναι μια ανοικτή πληγή του Ελληνισμού, αδικαίωτη που πρέπει να δικαιωθεί», είπε η κ. Κασιμάτη.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλαφής, ο οποίος χαρακτήρισε την Ομογένεια ως «τη μεγάλη πυρηνική δύναμη της Ελλάδας και της Κύπρου», ενώ ο γενικός πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου εξήρε τη μαζική παρουσία στο Σταθάκειο, υπενθυμίζοντας επίσης την ειδική υπηρεσία του Γενικού Προξενείου για την επιστολική ψήφο.

Πηγή:ekirikas.com