Liz Vassilacos: Ένα ανερχόμενο αστέρι της θεατρικής και κινηματογραφικής σκηνής της Αυστραλίας

Η Liz Vassilacos. Φώτο: Supplied

Η ομογενής ηθοποιός θα συμμετάσχει στην θεατρική παράσταση «The Ides of March», η οποία θα παρουσιαστεί στο «Catapult Dance & Choreographic Hub» στο Newcastle της Νέας Νότιας Ουαλίας, από τις 19 έως τις 27 Απριλίου

Παρά την ασταθή και απρόβλεπτη φύση του χώρου της υποκριτικής, η ομογενής ηθοποιός Liz Vassilacos, φαίνεται να έχει «γευτεί» τη…«γλυκιά» πτυχή του επαγγέλματος, έχοντας κατορθώσει να εξασφαλίσει αρκετές δουλειές τόσο στη σκηνή όσο και στην οθόνη.

Πρόσφατα, πειραματίστηκε με ποικίλους ρόλους, αναδεικνύοντας το ταλέντο της στο θέατρο, σε ταινίες μικρού μήκους αλλά και στο ντεμπούτο της σε ταινία μεγάλου μήκους.

Η Vassilacos, η οποία κατοικεί επί του παρόντος στο Σίδνεϊ, ήταν ιδιαίτερα απασχολημένη στο Newcastle, όπου πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα για την ταινία «The Holy Scoundrel», η οποία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της κάποια στιγμή αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Στιγμιότυπο με τη Vassilacos από την ταινία «Lefrovers»

Η ίδια, έλαβε πολλές θετικές κριτικές για την ερμηνεία της στην παράσταση «The Library», η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Διαγωνισμού σύντομων και πρωτότυπων θεατρικών παραστάσεων «Lake Macquarie One Act Play Festival».

«Σε αυτόν τον κλάδο πρέπει να δουλεύεις σκληρά και να ‘αρπάζεις’ τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Είναι μια τρελή βόλτα, αλλά σε βοηθάει να πατάς και με τα δύο πόδια στο έδαφος, όπου κι αν βρίσκεται αυτό», δήλωσε η ομογενής ηθοποιός.

Η Vassilacos δείχνει πρόθυμη να τελειοποιήσει την τέχνη της, καθώς έχει σπουδάσει υποκριτική και έχει βρεθεί υπό την καθοδήγηση διαφόρων καθηγητών από την Αυστραλιανή Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (The Australian Film & Television Academy).

Για μία περίοδο διέμεινε επίσης στο Χόλιγουντ, όπου και συναντήθηκε με τοπικούς διευθυντές διανομής ρόλων και σκηνοθέτες, μαθαίνοντας «ένα-δυο πράγματα για τον αυτοσχεδιασμό, τη σκηνική μάχη (stage combat), τον χειρισμό όπλων, ακόμη και την καταγραφή κίνησης/εμφάνισης», στο πλαίσιο της υποκριτικής τέχνης.

Η Vassilacos επί σκηνής κατά τη διάρκεια της παράστασης «Travelling North»

Η επόμενη καλλιτεχνική της «στάση», προβλέπει τη συμμετοχή της σε μία σύγχρονη διασκευή του θεατρικού έργου «Ιούλιος Καίσαρας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με τίτλο «The Ides of March», το οποίο το θεατρόφιλο κοινό του Σίδνεϊ θα μπορεί να απολαύσει στο Catapult Dance & Choreographic Hub στο Newcastle από τις 19 έως τις 27 Απριλίου.

Εκτός από τις θεατρικές της υποχρεώσεις, η ομογενής ηθοποιός έχει επίσης εστιάσει την προσοχή της στην ταινία μικρού μήκους «Leftovers», της οποίας ανέλαβε τη συγγραφή του σεναρίου και την παραγωγή, και στην οποία συμμετείχε επίσης και ως πρωταγωνίστρια.

Μάλιστα, η εν λόγω ταινία, που γυρίστηκε στο Kirrawee του Σίδνεϊ, προβλήθηκε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ πρόσφατα έλαβε διάκριση στο Ιταλικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κωμωδίας «Night of Short Comedy» στο Μιλάνο.

Η Vassilacos (στο μέσον) κατά τη διάρκεια της παράστασης «Dead White Males». Φωτογραφίες: Supplied
Στιγμιότυπο από την παράσταση «The Book of Everything»