Μητσοτάκης για υπόμνημα κατά Σπαρτιατών: Χρέος όλων μας να προστατεύουμε διαρκώς τη Δημοκρατία

«Χάρη στην καλή πορεία της οικονομίας μπορούμε να κάνουμε μόνιμες αυξήσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων», σημειώνει ο πρωθυπουργός

«Το ζητούμενο στις ευρωεκλογές είναι ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό»

Παραμένοντας στο προεκλογικό κλίμα, κάνει αναφορά και στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Θα ξαναπώ ότι η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει με ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης. Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό. Οι 42 υποψήφιοί μας προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι πρόσωπα με διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας στον τομέα του. Το μήνυμα που εκπέμπει είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», που είναι για μένα και το ζητούμενο της αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου. Ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, σταθερότητα και συνέχεια στο εσωτερικό», σημειώνει.

«H ανακοίνωση της S&P επιβεβαιώνει τη δυναμική πορεία της οικονομίας μας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την ανάρτηση του με θέματα οικονομίας, για την οποία, όπως τονίζει, υπάρχουν δύο καλά νέα.

«Το πρώτο ήρθε την Παρασκευή το βράδυ, με τη νέα αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από σταθερές σε θετικές. Γιατί είναι αυτή η αναβάθμιση σημαντική; Διότι επιβεβαιώνει, όπως λέει η ανακοίνωση της S&P, τη δυναμική πορεία της οικονομίας μας και την καλύτερη απόδοσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαϊκά», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ ως δεύτερο καλό νέο σημειώνει την υποβολή στην ΕΕ του 4ου αιτήματος πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Έως το τέλος Μαρτίου είχαν συμβασιοποιηθεί 287 δάνεια επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο -που επιδοτείται από το ΤΑΑ- συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου τα μισά, 136, είναι δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία αυτά νομίζω είναι αρκετά για να διαψεύσουν όσους ισχυρίζονται ότι οι πόροι του Ταμείου είναι για τους λίγους», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Πηγήhuffpost.gr