Κ. Μητσοτάκης: Κλείνει το μάτι για εκ νέου στήριξη της Κ. Σακελλαροπούλου – «Αχρείαστη», είπε για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα

Προανήγγειλε τη δημιουργία panic button για τους εφήβους, ως ένα ακόμη μέσο για την αντιμετώπιση του bullying και της βίας των ανηλίκων.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να στηρίξει εκ νέου την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας -εν όψει της λήξης της θητείας της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εχω καλή σχέση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ασκεί καλά τα καθήκοντά της. Μένω σε αυτό. Νομίζω ότι μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από αυτά που είπα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, μιλώντας στην «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr, επανέλαβε ότι βρίσκει «περιττή και λανθασμένη επιλογή» την μετατροπή σε τζαμί της Μονή της Χώρας. «Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου», σημείωσε, και όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι προτιμότερο από το να δημιουργήσουμε μια κρίση».

Για Αλβανία: «Έχουμε ζητήματα»

Αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης,  «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές.

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Σημείωσε μάλιστα, ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπείται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με δύο υποψηφίους, όπως εκπροσωπούνται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, πράγμα που δεν συμβαίνει στα ψηφοδέλτια των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων.

«Ελέφαντας στο δωμάτιο η ακρίβεια»

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, ανέφερε και πάλι ότι ο πήχυς βρίσκεται στο 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών, ενώ σημείωσε ότι στις επόμενες ευρωπαϊκές κάλπες «θα έπρεπε να ξαναδούμε ένα μικτό σύστημα με ορισμένους υποψηφίους εν είδει Επικρατείας με λίστα, και οι υπόλοιποι με σταυρό προτίμησης».

Παραδέχτηκε για άλλη μία φορά, ότι «υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο που τα καλύπτει όλα», και αυτός είναι η ακρίβεια.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία panic button για τους εφήβους, ως ένα ακόμη μέσο για την αντιμετώπιση του bullying και της βίας των ανηλίκων.

Πηγή:naftemporiki.gr