Οριστικά Οκτακομματική Βουλή απέκτησε η Κυπριακή Δημοκρατία

Λευκωσία: Οκτακομματική Βουλή έβγαλε η σημερινή εκλογική διαδικασία. Απώλειες κατέγραψαν τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ενώ το ΔΗΚΟ διατήρησε τις δυνάμεις του. Στη νέα Βουλή εξασφαλίζουν επίσης θέση ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κίνημα Οικολόγων και ΕΛΑΜ.

Δείτε στο philenews σε «ζωντανή» σύνδεση με το Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα τόσο παγκύπρια όσο και ανά Επαρχία.

Οκτακομματική Βουλή έδειξαν νωρίτερα τα Exit Polls των τηλεοπτικών σταθμών που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως με το που έκλεισαν οι κάλπες.

Η εκλογική διαδικασία έληξε και επίσημα στις 18:00, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης.

Λεπτό προς λεπτό οι Βουλευτικές Εκλογές.

21:38 Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα στον ΔΗΣΥ και στην Επαρχία Λευκωσία προηγούνται οι Στέλλα Κυριακίδου, Δημήτρης Δημητρίας, Νίκος Τορναρίτης, Σόλων Κασίνης, Νίκος Νουρής και Πρόδρομος Προδρόμου.

21:30 Ικανοποιητικά χαρακτήρισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, επισημαίνοντας πως αύριο θα αποφασιστεί το κατά πόσον θα παραμείνει στην Ευρωβουλή ή θα πάρει τη θέση της στα έδρανα του κυπριακού Κοινοβουλίου.

21:28 Σύμφωνα με το επιτελείο της Συμμαχίας Πολιτών, το κόμμα εξασφαλίζει 3 έδρες, μία στη Λευκωσία, μία στη Λεμεσό και μία στην Αμμόχωστο.

21:27 Υπό τις περιστάσεις αυτό που πετύχαμε ήταν ένας άθλος και μία τεράστια επιτυχία, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος στην πρώτη αποτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα

21:10 Οριστικά οκτακομματική θα είναι η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 30,69%.

Δεύτερο κόμμα το ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις με ποσοστό 25,67%.

Τρίτο κόμμα το ΔΗΚΟ με ποσοστό 14,49%.

Ακολουθούν ΕΔΕΚ με 6,18%, Συμμαχία Πολιτών με 6,01%, Κίνημα Αλληλεγγύη με 5,24%, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με 4,82% και ΕΛΑΜ με 3,71%.

21:06 Σημαντικό χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ παραμένει πρώτο κόμμα. «Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε πολιτικό κόστος, αλλά προκειμένου να σώσουμε τη χώρα, λάβαμε τα αναγκαία επώδυνα μέτρα».

20:55 Νέα εκτίμηση του ΡΙΚ στο 80%: ΔΗΣΥ 18 έδρες, ΑΚΕΛ 15, ΔΗΚΟ 8, ΕΔΕΚ 4, Συμμαχία Πολιτών 3, Κίνημα Αλληλεγγύη 3, Οικολόγοι 3, ΕΛΑΜ 2.

20:34 Εκτίμηση από SIGMA στο 80% του αποτελέσματος.
– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/314341/ekloges-2016-oristika-oktakommatiki-i-nea-vouli-live#sthash.CAqFysqU.dpuf