«Λιμνάζουν» τα δύο θέματα που αφορούν στους Απόδημους, η ψήφος και το ΣΑΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- «Λιμνάζουν» τα δύο θέματα που απασχολούν τον Απόδημο Ελληνισμό και, ειδικότερα, η ψήφος των Ελλήνων ψηφοφόρων του Εξωτερικού και η ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Panhellenic Post, τα θέματα αυτά βρίσκονται μεν στους  φακέλους με τα «υπόψη» το μεν πρώτο, του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Παναγιώτη Κουρουμπλή, το δε δεύτερο του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλη Κόκκινου, πλην, όμως, τελούν σε, επιφανειακή τουλάχιστον, «ακινησία». Αυτό παρά και το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει καταθέσει, από τον Απρίλιο, στη Βουλή, Πρόταση Νόμου για την ψήφο των εκτός Ελλάδος Ελλήνων ψηφοφόρων.

Για την προώθηση των θεμάτων αυτών, ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ομογενειακός παράγοντας που βρίσκεται στην Αθήνα και ο οποίος  βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον  Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης,  Παναγιώτη Κουρουμπλή,  όσο και –προσφάτως-  με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινο.

Ωστόσο, με πρόσχημα (;) την δυσχερή οικονομική κατάσταση, αλλά και το όλο πλέγμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, και τα δύο αυτά ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια (ασχέτως του βαθμού στον οποίο το κάθε ένα την ενδιαφέρει) δεν βρίσκονται καν στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Τόσο η ψήφος των εκτός Ελλάδος Ελλήνων ψηφοφόρων όσο και η επανασύσταση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, χρήζουν  διακομματικής συνεννόησης και στήριξης στη Βουλή όπου, όμως, το κλίμα των ημερών, με τα αλλεπάλληλα εισπρακτικά  μέτρα και προαπαιτούμενα, κάθε άλλο παρά συναινετικό είναι.

Υπενθυμίζεται, ότι ο νόμος για την δυνατότητα ψήφου των εκτός Ελλάδος ψηφοφόρων από τον τόπο κατοικίας τους  χρειάζεται τα 2/3 της Βουλής ήτοι 200 ψήφους.  Παρά το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει  ήδη από τον Απρίλιο στη Βουλή Σχέδιο Νόμου για την ψήφο των Αποδήμων, η σχετική συζήτηση δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί  από την Διάσκεψη των Προέδρων.

Στο άλλο θέμα, αυτό της ανασύστασης του ΣΑΕ, πληροφορίες της Panhellenic Post αναφέρουν ότι  δεν έχουν κατατεθεί, από την ΓΓΑΕ  ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις  γύρω από το νέο νομοσχέδιο,  ενώ δεν είναι αυτή την ώρα γνωστό εάν και πότε θα συγκληθεί εκ νέου η Οργανωτική και Αναθεωρητική Επιτροπή για το ΣΑΕ η οποία, ως γνωστόν, έχει συσταθεί ήδη από το 2013 και έχει συνεδριάσει τρείς φορές, μέχρι σήμερα και τις τρεις επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Μιχάλης Κόκκινος

Μιχάλης Κόκκινος

Είναι δε, επί του προκειμένου, ενδεικτικό, ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού κρατά αποστάσεις  από κάθε  ζήτημα που σχετίζεται με το ΣΑΕ, όπως η εκκρεμότητα που από τετραετίας υπάρχει με την μη καταβολή της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών  των δύο διοικητικών υπαλλήλων του θεσμού στην Θεσσαλονίκη.

Η  ΓΓΑΕ  δεν παίρνει θέση ούτε σε ό,τι αφορά την εκδηλωθείσα απροθυμία των μελών του απερχόμενου προεδρείου του ΣΑΕ, να συμμορφωθούν με την σχετικά  πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου της Συμπρωτεύουσας και να συγκροτήσουν την προσωρινή διοίκηση του Ιδρύματος Αποδήμου Ελληνισμού, μέχρι εκλογής (εντός 6μήνου)  νέας.

Για το θέμα αυτό, η ΓΓΑΕ παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών που είχε καταθέσει και το σχετικό αίτημα στις δικαστικές αρχές.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΩΡΑΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ  16:37

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση, δήλωσαν, νωρίς σήμερα το απόγευμα,  οι υπουργοί Εσωτερικών, Π.Κουρουμπλής και Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλος, έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.

Για την ψήφο των Αποδήμων πάλι δεν ελέχθη κουβέντα…

Η κατάθεση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμων στη Βουλή

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων συνοδεύονται από αιτιολογική έκθεση, η οποία επεξηγεί αναλυτικά τους στόχους των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμων. Τα νομοσχέδια ή οι προτάσεις νόμου που συνεπάγονται επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, συνοδεύονται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία προσδιορίζει τις δαπάνες που προκύπτουν από την εφαρμογή των προτεινόμενων διατάξεων. Σε περίπτωση νομοσχεδίου που συνεπάγεται δαπάνη ή ελάττωση εσόδων, ως υποχρεωτικό συνοδευτικό έγγραφο υποβάλλεται επιπρόσθετα η ειδική έκθεση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού, η οποία αναφέρει τον τρόπο κάλυψης της δαπάνης. Επίσης, συνοδεύονται υποχρεωτικά από έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της ρύθμισης και από έκθεση επί της δημόσιας διαβούλευσης που έχει προηγηθεί της κατάθεσής τους. Επιπλέον, υποβάλλεται και η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, που επεξεργάζεται νομοτεχνικά τις προτεινόμενες διατάξεις.

Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων κατατίθενται στη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής μέχρι την ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00, ενώ η κατάθεση προσθηκών ή τροπολογιών την Παρασκευή γίνεται το αργότερο μέχρι ώρα 13.00. Στη συνέχεια, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου  ανακοινώνονται στο Σώμα, δηλαδή ενώπιον των Βουλευτών, και παραπέμπονται είτε για επεξεργασία και εξέταση είτε για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

Η επεξεργασία και εξέταση του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου γίνεται σε δύο στάδια, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί διάστημα τουλάχιστον επτά (7) πλήρων ημερών. Κατά το πρώτο στάδιο διεξάγεται συζήτηση επί της αρχής και επί των άρθρων και κατά το δεύτερο στάδιο γίνεται δεύτερη ανάγνωση, συζήτηση και ψήφιση επί ενός εκάστου άρθρου.

Κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου ή πρότασης νόμου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και μέχρι τη δεύτερη ανάγνωση των άρθρων  κάθε ειδική μόνιμη επιτροπή μπορεί, να διατυπώνει γνώμη για θέμα ιδιαίτερης σημασίας του οικείου νομοσχεδίου ή προτάσεως, το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητά της.

Η Βουλή συζητά και ψηφίζει τα νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμων

Μετά την επεξεργασία τους ή τη συζήτηση και ψήφισή τους από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων εγγράφονται στην Ημερήσια Διάταξη Νομοθετικού Έργου της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής. Στο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής συζητούνται όλα τα νομοσχέδια, εκτός από αυτά που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ολομέλειας.

Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου ψηφίζονται κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρον και στο σύνολο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή, αφού προηγουμένως υπογραφούν από τους αρμόδιους Υπουργούς.