Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ισραήλ: Η συνεργασία μας μπορεί να φέρει επενδύσεις

Τελ Αβιβ.– Η οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ριβλίν, το πρωί της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, μετά από τη συνάντηση, ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών «μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό, σημειώνοντας πως ήδη 400.000 Ισραηλινοί επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων.

Στο Ισραήλ ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί και πολλές εταιρείες start ups για να διαπιστώσει με τον οποίο το Ισραήλ ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. «Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής που έχουμε δει από την κυβέρνηση στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Αλλά σίγουρα το Ισραήλ μπορεί να μας διδάξει πολλά για το πως στηρίζονται νέες επιχειρήσεις, πως μεγαλώνουν, πως προσελκύουν κεφάλαια και πως τελικά δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που πρέπει να είναι το βασικό ζητούμενο για την ελληνική οικονομία σήμερα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Φωτογραφία: Twitter