ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ομογενειακά ΙΙ

melissa1-90x901Συνέντευξη παραχώρησε ο ευρισκόμενος τις μέρες αυτές στην Αθήνα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματίων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη στο Blue sky TV.  Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραχωρηθεί ψήφος στους ομογενείς, μίλησε για τις γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, για τις επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και στις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ… Όπως λέμε, “επί παντός του επιστητού“!

 

melissa1-90x901Μετά απορούμε γιατί ορισμένοι –ευτυχώς λίγοι- ομογενείς θέλουν Περιφέρειες Εξωτερικού, ώστε να μπουν βουλευτές στην Ελληνική Βουλή!

Καλά κρασιά! (Πλησιάζει ο Τρύγος!)…

 

melissa1-90x901Πολυκοσμία τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα από Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ. Νίκος Αποστολόπουλος, Πέτρος Γαλάτουλας, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, είναι μερικοί μόνον από όσους μάθαμε ότι αφίχθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα και εθεάθησαν στους δρόμους της,  πριν κατευθυνθούν στις ιδιαίτερές τους πατρίδες για τις θερινές τους διακοπές.

 

melissa1-90x901Οι χιλιάδες άλλοι ομογενείς, από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο που έφθασαν φέτος στην γενέτειρα, δεν καταγράφτηκαν πουθενά. Μόνον οι οικογένειές τους τους καλωσόρισαν, τους χάρηκαν και τους φιλοξένησαν.

Είναι αυτή η αθέατη πλευρά της οικονομικής υποστήριξης των απλών ομογενών προς την πρώτη πατρίδα. Που δεν εξαντλείται μέσα στους λίγους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά εξαπλώνεται σε όλο το έτος και όλα τα χρόνια! Αλλά περί αυτής ουδείς επίσημος ομιλεί…

 

Θα συνεχίσουμε.