ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ολικής αλέσεως…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Δεν θα σας αποκαλύψω ποιος το είπε. Ούτε για ποιόν το είπε. Δεν είναι, άλλωστε, δύσκολο το δεύτερο να το μαντέψετε…

Όσο για το πρώτο, ένας απλός άνθρωπος ήτανε…

Η συζήτηση είχε φουντώσει για τα καλά μέσα στο κατάμεστο λεωφορείο. Για τι άλλο; Στην Ελλάδα ή για ποδόσφαιρο θα μιλούν ή για πολιτικά! Στην περίπτωσή μας, δεν ήταν για την στρογγυλή θεά…

Ο ανθρωπάκος κοίταγε έξω από το παράθυρο. Σε κάποια στιγμή δεν άντεξε και πήρε το λόγο, έτσι από μόνος του, όπως συνήθως κάνουμε στις συζητήσεις μας, εμείς οι Έλληνες, και πέταξε την ατάκα του: «Αυτός είναι κομμουνιστής ολικής αλέσεως», είπε! Χάχανα μέσα στο λεωφορείο!

Μιλούσαν για τους μισθούς που δεν κόβονται, αλλά διαρκώς … μειώνονται, για τις συντάξεις που παραμένουν ίδιες επί το …έλασσον, όμως,  κάθε φορά και για τα επιδόματα που όλο ανακοινώνεται ότι κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων και επιδόματα κανείς δεν βλέπει…

Κάποιος πέταξε: Μαύρη τρύπα που θα τους φάει… Δεν ξέρω εάν εννοούσε το «μαύρο» στα κανάλια ή την «τρύπα» του Προϋπολογισμού… Είπα να τον ρωτήσω, αλλά δεν πρόλαβα. Κατέβηκε στην πρώτη στάση.

Αυτός νωρίς ξεμπέρδεψε, σκέφθηκα καθώς ένας αρκετά εύσωμος κύριος είχε απλώσει την χερούκλα του μπροστά στο πρόσωπό μου για να πιαστεί από τη χειρολαβή, πάνω από τα κεφάλια μας!

Ας είναι, είπα και μακάριζα τους νέους που …καθόντουσαν αναπαυτικά στα καθίσματα! Έτσι το ‘χουμε τώρα στην Ελλάδα. Κάθονται οι νέοι και στέκονται όρθιοι οι μεγαλύτεροι… Φταίνε οι εποχές; Μπα… μάλλον οι συνθήκες. Σήμερα και οι νέοι είναι κουρασμένοι…

Γι αυτό παίρνουν των οματιών τους και πάνε σ’ άλλη γη σ΄ άλλα μέρη να βρουν  (αν την βρουν) την τύχη τους…

Να δείτε που σε καμιά δεκαετία, θα ψάχνουμε να βρούμε νεαρό  Έλληνα στην Ελλάδα με το φανάρι του Διογένη! Αυτή δεν είναι μετανάστευση, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι!

Θα καταντήσουμε χώρα γερόντων. Και ούτε καν σοφών!.. Απλώς, γερόντων!

Εκεί, τα ίδια και τα ίδια λάθη θα κάνουμε, τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους θα ψηφίζουμε, τα ίδια και τα ίδια παραμύθια θα ακούμε! Και θα τα χάφτουμε!

Κι όλο θα περιμένουμε «μιάν άσπρη μέρα»…

Μόνον «λευκές νύχτες», όμως,  θα ζούμε…

Γι αυτό υπογράφουν τα μνημόνια. Να έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε! Έστω και τις νύχτες…  Δεν βλέπετε που η υπογεννητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο; Πώς να γεννηθούν παιδιά;  Μας κόψανε και το «sex in the city»! Τώρα θα βλέπουμε μόνον …Ολυμπιακό και Μπαμπούσκαγια!

Βλέπω σε λίγο να αρχίζουν να μεταναστεύουν και οι συνταξιούχοι!

Εκεί, κατά Βουλγαρία μεριά…

Μαθαίνω με 400 Ευρώ είσαι …βασιλιάς!