Προσβολή Τραμπ σε Μέρκελ: Τον ρώτησε για χειραψία και την αγνόησε

Ουάσινγκτον.-Mια από πιο αμήχανες στιγμές, ίσως και την πιο αμήχανη, στην πολιτική της καριέρα πρέπει να βίωσε η Άνγκελα Μέρκελ στο Οβάλ Γραφείο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ό,τι δεν… άκουσε όταν οι φωτογράφοι ζήτησαν χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών για να απαθανατίσουν το ενσταντανέ!

-Φωτογράφοι: «Θα κάνετε χειραψία»;
– Μέρκελ (προς Τραμπ): Θέλεις να δώσουμε τα χέρια;
-Τραμπ: (Καμία απάντηση)
– (Αμήχανη έκφραση της Μέρκελ)

Πάντως, ο Τραμπ έδωσε το χέρι στην κ. Μέρκελ στο κατώφλι του Λευκού Οίκου… Μετά τις συνομιλίες που έχουν αυτή την ώρα οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου η οποία αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, καθώς τις δύο πλευρές χωρίζει χάσμα σε σειρά θεμάτων όπως η εξωτερική πολιτική και η οικονομία.

Ας σημειωθεί ότι η συνάντησή των δύο ηγετών επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της χιονοθύελλας «Στέλλα» που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ.

Μέρκελ και Τραμπ δεν έχουν απλά διαφορετική οπτική ή διαφορετική αφετηρία. Οι διαφορές τους είναι σημαντικές και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, πως με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου να είναι ante portas στη Γερμανία, η σημερινή συνάντηση υπάρχει περίπτωση να είναι και ένα μήνυμα από την πλευρά της Μέρκελ τόσο προς το εσωτερικό της Γερμανίας όσο και της Ευρώπης.

Αιχμές κατά της πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα στην ελληνική κρίση αφήνει στο μεταξύ η Bild ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.