Είναι επίσημο: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Chris Cornell

Πολλά έχουν γραφτεί από το πρωί, όταν και έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση, πως ο Chris Cornell έφυγε από τη ζωή. Τα αίτια θανάτου δεν είχαν διευκρινιστεί μέχρι πριν λίγη ώρα.

Ο frontman των Soundgarden και Audioslave αυτοκτόνησε έχοντας κρεμαστεί! Ο ιατροδικαστής του Wayne County αποφάνθηκε σύμφωνα με το Associated Press πως ο Cornell έβαλε κατ’ αυτόν τον τρόπο τέλος στη ζωή του και η σορός του βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές δυνάμεις εντοπίστηκε νεκρός σε δωμάτιο του MGM Grand Detroit μετά από συναυλία των Soundgarden στο Detroit’s Fox Theater. Αναλυτικά οικογενειακός φίλος τον βρήκε ξαπλωμένο στο δωμάτιο του μπάνιου του, με μία ζώνη γύρω από το λαιμό του. Εκπρόσωπος του τραγουδιστή περιέγραψε το θάνατό του ως «ξαφνικό και αναπάντεχο»

Ο Cornell ήταν ένας από τους κύριους εκπροσώπους της grunge, του μουσικού ρεύματος που ξεκίνησε από τη γενέτειρά του, το Σιάτλ. Η μπάντα του, Soundgarden, ήταν η πρώτη που υπέγραψε συμβόλαια με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, για να ανοίξει έτσι ο δρόμος στους Nirvana, τους Pearl Jam, τους Alice In Chains. To «Black hole sun» και το «Spoonman» είναι τραγούδια-σταθμός για τα 90s. Με τη διάλυση των Soundgarden σχημάτισε μια νέα μπάντα, τους Audioslave, μαζί με πρώην μέλη των Rage Against The Machine, και μετά ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι την επανένωση των Soundgarden.

Ο Cornell είχε αποκτήσει μία κόρη από τον πρώτο του γάμο με τη Susan Silver, τη Lillian Jean, το 2000. Το 2004 είναι ζευγάρι με την Καραγιάννη και έρχεται στον κόσμο η δεύτερη κόρη του, Toni, ενώ ένα χρόνο αργότερα γεννιέται και ο Christopher Nicholas.

Πριν από περίπου σαράντα ημέρες ο Kornell με τη σύζυγό του, Βίκυ, είχαν επισκεφτεί την Αθήνα, για να δουν την κουμπάρα τους και νονά του Christopher Nicholas, Άννα Βίσση, με την οποία τραγούδησαν μαζί στο Hotel Ερμού.

Peoplegreece.com