ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Φτου, την ατυχία μας, Αλέξη!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Φτου, την ατυχία μας, Αλέξη! Πάνω που θα βγαίναμε απ΄ τα μνημόνια, πνιγήκαμε στο μαζούτ! Κι όχι τίποτε άλλο, ούτε ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει καλά εφέτος! Ένας Σαρωνικός για κλάματα! Και αναμένουμε και αξιολόγηση…

Μωρέ καλά, δηλαδή, που κινήθηκε αστραπιαία και αποτελεσματικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και δεν εξαπλώθηκε η πετρελαιοκηλίδα στο …Αιγαίο! Πολύ θα ήθελε;  Αν, αντί για το Λονδίνο, ο υπουργός βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον, μη σου πω όχι μόνο Αιγαίο μέχρι και το Ιόνιο Πέλαγο θα πλημμύριζε πετρέλαιο! Θα είχαμε να καίμε το χειμώνα.  Φτου την ατυχία μας, Αλέξη!

Αλλά όμως, ε;  μέρα και ώρα που βρήκε να βουλιάξει το πλοίο!  Ξημερώματα Κυριακής!  Χάθηκε ο κόσμος να βούλιαζε Τρίτη και, μάλιστα, μετά τις 11 που ο κρατικός μηχανισμός θα είχε …ξυπνήσει, θα είχε πιεί  το τρίτο καφεδάκι του και θα είχε συνέλθει από τη ραστώνη του Σαββατοκύριακου; Φτου την ατυχία μας, Αλέξη!

Μα και …πριονίδι να είχαν ρίξει στη θάλασσα, που λέει ο λόγος, θα το είχαν μαζέψει το μαζούτ! Όχι που το άφησαν να φτάσει μέχρι τη Σαρωνίδα! Τώρα που ακριβώς πήγε στη Βούλα ο βουλευτής-γιατρός, κολύμπησε και κηλίδα δεν είδε, τι να σας πω. Δεν έριχνε κανένα μακροβούτι ο χριστιανός; Δεν έχει ακούσει πως στο βυθό βρίσκεται «καθισμένο» το μαζούτ, όχι στην επιφάνεια; Και θέλει, λέει, μέχρι 25 χρόνια για να διαλυθεί! Φτου την ατυχία μας Αλέξη!

Άντε, τώρα που θα συναντήσεις τον Τραμπ, πες του ότι βρήκαμε κοιτάσματα πετρελαίου στο Σαρωνικό! Κι αν δεν σε πιστέψει δείξε του και τις φωτογραφίες με τα κομμάτια του μαζούτ να «κολυμπούν» στο Σαρωνικό! Που ξέρεις; Μπορεί να στείλει κανένα πλοίο-τρυπάνι για εξόρυξη πετρελαίου! Και δεν θα ζητάνε μερτικό και οι Τούρκοι! Βέβαια, ίσως εγείρουν αξιώσεις οι …γόπες, αφού η θάλασσα ανήκει στα ψάρια! Φτου την ατυχία μας, Αλέξη!

Τώρα πάλι, κρίμα  που ναυάγησε το πλοίο μετά την ΔΕΘ!  Τόσα ναυάγια μαζί, πώς να τ΄αντέξει ο τόπος; Τι να σου κάνει και το “σωσίβιο” που έριξες, ότι τάχατες το 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια; Τη μια μέρα το ξεφούρνισες και την παράλλη βγήκε ο  πρόεδρος του Euro working Group και είπε ότι για πολλά ακόμη χρόνια οι δανειστές θα μας «προσέχουν»… Φτού την ατυχία μας, Αλέξη!

Και πάνω που λέγαμε να απαντλήσουμε το πετρέλαιο που έχει απομείνει στο βουλιαγμένο πλοίο, στείλαμε για το σκοπό αυτόν άλλο πλοίο που κι αυτό είχε λήξει η άδεια ναυσιπλοϊας του! Ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Έπεσαν όλοι να τον «φάνε» στην Επιτροπή της Βουλής!  Φτου την ατυχία μας, Αλέξη!

Αποποιήθηκε δε κάθε ευθύνης για τη διασπορά της ρύπανσης, την οποία ευχαρίστως και μετακύλησε όλη στο Λιμενικό!  Και μετά λέει ο μη κατονομαζόμενος υπουργός ότι όλα λειτούργησαν καλά! Μα τότε, πως γέμισαν μαζούτ βυθός και παραλίες;

Καλά, λάθη, όπως λέει, δεν έκανε! Σε τίποτα δεν φταίει! Του ξήλωσες Αλέξη,  μια ολόκληρη υπηρεσία από το υπουργείο του, και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Μάλλον, ούτε ευθιξία διαθέτει…

Φτου, την ατυχία μας, Αλέξη!