Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Αθήνα.- Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αρκετές ομάδες εργαζομένων προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τις διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, το οποίο θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό και στο τραμ, με το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών να υπογραμμίζει ότι το πολυνομοσχέδιο «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει «η δημοκρατική ευαισθησία του κ. Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Επίσης ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Παράλληλα, δεμένοι θα παραμείνουν οι κάβοι των πλοίων σε όλη τη χώρα, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής θα πάρουν μέρος και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, μετά την απόφαση της ΕΙΝΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00. Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ οργανωνει οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

in.gr