Έγκλημα-μυστήριο έχει αναστατώσει την κοινωνία της Κύπρου – Τι έδειξε η νεκροψία

Λευκωσία.- Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο άτυχο ζευγάρι που τα ξημερώματα της Πέμπτης βρέθηκε άγρια δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του στον Στρόβολο στην Κύπρο. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε πολύωρη νεκροτομή στις σορούς του άτυχου ζεύγους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο άτυχος 60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στον λαιμό και το θώρακα.

Αιτία θανάτου είναι το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο.

Η νεκροτομή ξεκίνησε από τις 12:00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 17:30 το απόγευμα.

Εγκλημα μίσους και όχι ληστεία

Η τοπική κοινωνία αλλά και όλη η Κύπρος είναι σοκαρισμένη από την άγρια δολοφονία του ζευγαριού στο Στρόβολο Λευκωσίας.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν ο 60χρονος Γιώργος Χατζηγεωργίου καθηγητή στο English School και η 59χρονη σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας.

Στο οικογενειακό περιβάλλον στρέφεται η Αστυνομία

Ωστόσο, μυστήριο είναι ακόμη ο λόγος για τον οποίο έγινε το διπλό φονικό καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία σύμφωνα με την οποία δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της οικίας.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η Αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε ότι «στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Το φιλήσυχο ζευγάρι και η ένταση

Γείτονες της οικογένειας περιγράφουν τα δυο θύματα ως ένα φιλήσυχο ζευγάρι. Ο 60χρονος καθηγητής Μαθηματικών περιγράφεται απ’ όσους τον γνώριζαν ως ένας άνθρωπος θεοσεβούμενος και χαμηλών τόνων. Δεν είχε κόντρες με συναδέλφους του, οι οποίοι όταν έμαθαν για τη δολοφονία του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε γίνει. Πρόσφατα, ο 60χρονος είχε περάσει περιπέτεια με την υγεία του.