ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η Κυβέρνηση, οι Απόδημοι και η …μη ψήφος!

Διγλωσσία αυτής της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε όριο!  Επί τρία χρόνια πρώην και νυν υφυπουργοί Εξωτερικών δήλωναν σε κάθε ομογενειακό παράγοντα που επισκέπτονταν είτε τον υφυπουργό είτε την ΓΓΑΕ, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται τον νόμο για την ψήφο των εκτός Επικράτειας ψηφοφόρων. Όλοι. Και όλοι τοποθετούσαν το σχετικό Νομοσχέδιο «σε δυο-τρεις μήνες»…

Ήτανε δυο, ήτανε τρεις, ήτανε εικοσιτρείς μήνες και ακόμη… στους κοντά 40 μήνες, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών «ξεφούρνισε» το μυστικό: «το υπουργείο Eσωτερικών κατέθεσε τροπολογία για την σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού …στο μέλλον!

 

Αλλά καλά τους ομογενειακούς παράγοντες, πες, αγνοί Έλληνες είναι, θα τους ξεγελάσουμε. Τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όμως; Ούτε αυτόν σέβονται οι δικοί του; Στις 18 Μαίου ο Πρωθυπουργός δήλωνε από το βήμα της Βουλής: «Τα παιδιά του brain drain, ναι, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής τους (…) Δεσμεύομαι ότι θα κατατεθεί αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών».  Και, αντί της νομοθετικής πρωτοβουλίας, έχουμε τώρα, δύο μήνες αργότερα, ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ!

 

Ναι έδωσαν προθεσμία στην Επιτροπή 5 μήνες… Ξέρετε καμιά Επιτροπή να τελειώνει στην ώρα της το έργο που της έχει ανατεθεί; Εγώ στην Ελλάδα, ΚΑΜΙΑ!  Άρα, και  σ΄ αυτές τις εκλογές, ψήφος αποδήμων, γιόκ!  Ούτε καν των brain drain που είναι η  … συμπάθεια του Αλέξη Τσίπρα!

 

Γιατί, λοιπόν, συστήνουν Επιτροπή; Γιατί δεν συζητούν το έτοιμο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που από τον Απρίλη του 2016 το έχει στο συρτάρι του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΕΙ στην αρμόδια Επιτροπή και στην  ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ;  Η απάντηση είναι απλή: Γιατί δεν θέλουν να διευκολύνουν τους Απόδημους να ψηφίζουν από το εξωτερικό! Δεν τους είναι του …χεριού τους!

 

Σκεφθείτε, με τον ξεσηκωμό  και του Ελληνισμού στο εξωτερικό εναντίον της Συμφωνίας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους Σκοπιανούς, για την Μακεδονία, να είχαν οι απόδημοι  και δικαίωμα επιστολικής ψήφου!..