Ένα Σαββατοκύριακο Κυπριακού πολιτισμού και κεφιού στην Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας

Κυπριακή κουζίνα, χορός και κέφι, όλα ήταν στο φόρτε τους το Σαββατοκύριακο στο κτίριο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας στο Brunswick, με την αφορμή μιας ακόμα Γιορτής του Κρασιού.

Το 15μελές συγκρότημα «Βούρκα» που ήρθε ειδικά για το φεστιβάλ από την Κύπρο. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Η Γιορτή ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και συνεχίστηκε με αμείωτο το κέφι, τους κυπριακούς χορούς και τα τραγούδια.

Η εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για την Κυπριακή Κοινότητα και την παροικία γενικότερα.

Μερική άποψη των παρευρισκομένων. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Εκτός από τις καθιερωμένες κυπριακές λιχουδιές και ζωντανή μουσική από ντόπιες ορχήστρες, εμφανίστηκε και το 15μελές συγκρότημα «Βούρκα» που ήρθε ειδικά για το φεστιβάλ από την Κύπρο.

Επίσης, έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα της παροικίας της Μελβούρνης και αναπαράσταση παραδοσιακής οινοποιίας με το πάτημα των σταφυλιών.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 7.15 το απόγευμα του Σαββάτου ενώ η αναπαράσταση παραδοσιακής οινοποιίας έγινε την Κυριακή το απόγευμα στις 6μμ.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί βουλευτές, όπως ο Εργατικός βουλευτής Oakleigh, Στιβ Δημόπουλος, πολιτευτές-υποψήφιοι του Εργατικού Κόμματος στις επερχόμενες πολιτειακές εκλογές, όπως η K. Θεοφάνους, υποψήφια στην έδρα Northcote, πρώην πολιτικοί, όπως o κ. Φάνος Θεοφάνους, πρώην στέλεχος των πολιτειακών κυβερνήσεων της Βικτώριας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος της Κυοπριακής Κοινότητας κ. Στέλιος Αγγελοδήμου, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΚΑ κ. Κώστας Προκοπίου, αντιπροσωπεία της Bank of Sydney και άλλοι.

Χρέη τελετάρχη τέλεσε η κ. Καίτη Γεωργίου.

Αναμνηστικό στιγμιότυπο με τους οργανωτές και τους επίσημους καλεσμένους. Φώτο: Κώστας Ντεβές
Ένα ακόμα στιγμιότυπο από το πάτημα των σταφυλιών. Φώτο: Κώστας Ντεβές
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η Bank of Sydney. Φώτο: Κώστας ΝτεβέςΠηγή:Neoskosmos.com