Πάνω από 1.000 αγνοούμενοι μια βδομάδα μετά το χτύπημα του τυφώνα Μάικλ

Διασώστες και εθελοντές εξακολουθούν να αναζητούν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που αγνοούνται στο Πανχάντλ της Φλόριντας μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάικλ, την περασμένη εβδομάδα, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τουλάχιστον 19 θάνατοι, σε τέσσερις πολιτείες, αποδίδονται στον Μάικλ, έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση εθελοντών CrowdSource Rescue ανέφερε ότι οι ομάδες της προσπαθούν να εντοπίσουν 1.300 ανθρώπους που έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι στο Πανχάντλ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος και συνιδρυτής της, Μάθιου Μαρκέτι.

Σημειώνεται πάντως ότι κάποιοι αγνοούμενοι μπορεί να έχουν διπλοδηλωθεί ή να βρίσκονται σε σημεία όπου δεν υπάρχει σήμα για κινητό τηλέφωνο, λόγω των καταστροφών στις υποδομές.

Άλλοι 30 έως 40 άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι στο Μέξικο Μπιτς, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Ρεξ Πάτναλ. Στην κοινότητα αυτή των 1.200 κατοίκων, σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Τα περισσότερα σπίτια του Μέξικο Μπιτς έχουν ερευνηθεί και οι διασώστες χρησιμοποιούν πλέον ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να βρουν ανθρώπους που ενδεχομένως να καταπλακώθηκαν από συντρίμμια.

Πηγή: skai.gr