Μήνυμα προεκλογικής κινητοποίησης από Μητσοτάκη στο τέλος του συνεδρίου ΝΔ

Αθήνα.- Σε προεκλογικό βηματισμό έθεσε την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου συνεδρίου του κόμματος, καλώντας τα στελέχη και τους υποστηρικτές του κόμματος σε συστράτευση.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως το 2019 θα είναι «πολύ καλό έτος» για την Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα Επανέλαβε, σημειώνοντας πως το σύνθημα της παράταξης είναι «λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές».

Είπε πως ζητά την βοήθεια και την στήριξη όλων ώστε το κόμμα να πετύχει τους στόχους του, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ΝΔ θέλει να ανοιχτεί στην κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ προανήγγειλε πως στις 10 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα δεκάδων στελεχών που θα πολιτευτούν για πρώτη φορά με την παράταξη.

Όσον αφορά της κάλπες για την αυτοδιοίκηση, είπε πως στόχος είναι μην κερδίσει ούτε μία από τις 14 περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ να επικρατήσει στις περισσότερες.

Σημείωσε πως το κόμμα βγαίνει από μία δεκαετία κρίσης έτοιμο να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία, με πυξίδα το εθνικό συμφέρον και με ενωτικό χαρακτήρα, παρομοιάζοντας το 2019 με το 1974.

Στρέφοντας τα βέλη του στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αντισυγκέντρωση» την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, όπου η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα συνέπεσε με την έναρξη των εργασιών στο συνέδριο της ΝΔ.

Όπως είπε, από τη μία είχαμε ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μία αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα, προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας παραχώρησε στην ΠΓΔΜ αυτό που έξι προηγούμενοι πρωθυπουργοί αρνούνταν, δηλαδή μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.

Αιχμηρές απαντήσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε το συνέδριο, «όπως ακριβώς περιμέναμε, με περίσσιο θράσος και κυνισμό για τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του, με έναν ακραία διχαστικό και εθνικιστικό λόγο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου ΑΝΕΛ, Θοδωρος Τοσουνιδης, τόνισε «Αρκετά κύριε Μητσοτάκη. Σταματήσετε να ευτελίζετε τη ζωή όλων μας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουμε ανάγκη από ειλικρίνεια, απολύτως ξεκάθαρες προθέσεις και αξιόπιστες προτάσεις».

Πηγή: skai.gr