ΠΑΟΚ για Champions League, ΠΑΟ για… κλάματα

Το «πάνω χέρι» για την κατάκτηση της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League έχει από το βράδυ της Πέμπτης (10/05) ο ΠΑΟΚ που νίκησε στην Τούμπα με 1-0 τον Παναθηναϊκό και πέρασε επικεφαλής της ειδικής βαθμολογίας των play off.

Tην ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός βλέπει το προβάδισμα των 4 βαθμών με το οποίο ξεκίνησε να έχει εξανεμιστεί, καθώς σε τρεις αγωνιστικές μετράει δύο ήττες από τους «Δικέφαλους» και μία ισοπαλία με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς και μόλις στο έκτο λεπτό έχασε κλασική ευκαιρία με τον Γεωργιάδη σε άδεια εστία ύστερα από σέντρα του Σαλπιγγίδη.

Νέα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στο 23΄, όταν ο Λάζαρ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία του Καρνέζη, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Τελικά το γκολ για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στο 31ο λεπτό όταν σε σουτ του Σταφυλίδη από τη γωνία της περιοχής ο Σαλπιγγίδης με προβολή από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ (1-0). Την ευκαιρία να τελειώσει το ματς έχασε στο 37΄ ο Ετο, που έφυγε μόνος του προς την περιοχή του Καρνέζη, αλλά καθυστέρησε κι ο Λάζαρ που πήρε τη μπάλα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή δεν απείλησε καθόλου την εστία του Χαλκιά. Ούτε οι γηπεδούχοι, πάντως, ανησύχησαν τον Καρνέζη και το ματς κύλησε μέχρι το τέλος χωρίς αξιόλογες φάσεις και για τους δύο μονομάχους. Στο 79΄ ο Σταφυλίδης ανέτρεψε στην περιοχή τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά ο Τριτσώνης δεν είδε παράβαση στην φάση.

Διαιτητής: Στ. Τριτσώνης (Αθηνών). Κίτρινες: Λάζαρ – Κατσουράνης, Γκαρσία, Ιβιτς, Χαλκιάς, Τσιρίλο.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Γεωργιάδης (84΄ Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (+90΄ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Ιβιτς (77΄ Φωτάκης), Λάζαρ, Αθανασιάδης, Έτο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (61΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Κουίνσι, Ζέκα, Σιμάο (69΄ Τοτσέ), Κατσουράνης, Κλέιτον (80΄ Καραγκούνης), Βύντρα.