Ομπάμα: Εκτός Ευρωζώνης θα είναι πιο δύσκολα για την Ελλάδα

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Νέα, με βαρύνουσα σημασία αναφορά στα εσωτερικά πράγματα της γενέτειρας έκανε σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα επισημαίνοντας την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα εντός της ΕΕ και εντός της ζώνης του Ευρώ.

“Η Ελλάδα χρειάζεται να αναγνωρίσει ότι εάν αποχωρήσει από την ευρωζώνη, οι δυσκολίες είναι πιθανόν να είναι χειρότερες”, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου. Και πρόσθεσε με έμφαση: “Είναι προς το συμφέρον όλων να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ”, επισήμανε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επέκτεινε περεταίρω την παρέμβασή τους επισημαίνοντας ότι και η Ευρώπη “σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να σταθεροποιήσουν το οικονομικό τους σύστημα”, είπε αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, όπως αναφέρεται σε ανταποκριτή του MEGA δημοσιογράφου Μιχ. Ιγνατίου, την οποία ανέβασε στο Twitter, το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι “ο Αμερικανός πρέσβης αδυνατούσε να παρακολουθήσει την ομιλία” του Αλέξη Τσίπρα! Δεν διευκρινίζεται αν η δυσκολία του Πρέσβη κ. Σμίθ έγκειτο στα Αγγλικά του κ. Τσίπρα ή, ενδεχομένως, στις θέσεις του περί καταγγελίας του μνημονίου, μη επιστροφής των δανεικών προς τους δανειστές κλπ.

Πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα, με γνώση της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ, απαντώντας σε υφέρπουσες φήμες (που εντείνονται τις τελευταίες ημέρες) και σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν της “στήριξης¨ του Αμερικανικού παράγοντα, ότι “αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα”.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει σποτάκι που θα λέει ότι η Ελλάδα έχει να επιλέξει στις 17 Ιούνη “Ευρώπη και Μνημόνιο ή Τσίπρα και μνημόσυνο”!