Οι Περιφερειακές Συνελεύσεις – Μπορούμε χωρίς την ανάδειξη των Περιφερειακών να προχωρήσουμε στην εκλογή Προεδρείου ΣΑΕ;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Εξηγήσεις, σχετικά με την κατ΄ αρχήν  άρνηση να γίνουν οι Περιφερειακές Συνελεύσεις πριν από το Παγκόσμιο συνέδριο της Θεσσαλονίκης, δίνει σε σημείωμά του που απέστειλε ηλεκτρονικά στην Panhellenic Post, ο Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μαρόκου και μέλος του Συντονιστικού Αφρικής Εγγύς Μ. Ανατολής κ. Κωνσταντίνος Πιστικός.

Ο κ. Πιστικός, επικαλείται «καθαρώς οικονομικούς» λόγους, ενώ, σε πρόταση του, η οποία έγινε και δεκτή από τα μέλη του Συντονιστικού Αφρικής Εγγύς Μ. Ανατολής, εισηγείται ένα Συνέδριο ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο (Θεσσαλονίκη).

«Ένα μεγάλο θέμα, σημειώνει ο κ. Πιστικός προς την ΡΗΡ, είναι πόσοι θα συμμετάσχουν στην Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη των Συντονιστικών καθώς και του Προεδρείου».

Και προσθέτει, θέτοντας εποικοδομητικούς προβληματισμούς: «Όλα τα έξοδα είναι εξ ιδίων.  Πόσοι θα συμμετάσχουν; Με τι κριτήρια θα γίνουν οι ψηφοφορίες και  πιο θα είναι το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας; Μπορούμε χωρίς την ανάδειξη των Περιφερειακών να προχωρήσουμε στην εκλογή Προεδρείου;

Και τέλος θα γίνει επιτέλους αυτός ο οικονομικός απολογισμός Περιφερειών και Προεδρείου που τόσα έχουν ακουστεί;»

Ο κ. Κων. Πιστικός

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Μάλιστα, ο κ. Πιστικός, παραθέτει και την πρόταση που έκανε γραπτώς, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Συντονιστή Νοτίου Αφρικής κ. Χάρη Γκουβέλη. Το μήνυμα του Συντονιστή είχε ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι

Μετά από τηλεφωνική επαφή με δύο από τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου όπου μου ζητήθηκε πρόταση προγράμματος σας επισυνάπτω την πρόταση προγράμματος και τους πίνακες προσκεκλημένων εκπροσώπων στις συνελεύσεις του 2006 και του 2008.

Σας τονίζω ότι όλα τα έξοδα θα είναι για προσωπικό λογαριασμό του κάθε εκπροσώπου δηλ. αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχείο και μεταφορές. Θα φροντίσω από πλευρά μου σε συνεργασία με τους φορείς στην Νότια Αφρική να βρούμε χορηγούς για τα γεύματα.

Περιμένω απάντηση σας.

Με εκτίμηση

Χάρης Γκουβέλης»

Απαντώντας ο κ. Πιστικός, σημειώνει:

«Αγαπητε Harry

Το Συντονιστικό μας ονομάζεται ΣΑΕ Αφρικής Εγγύς Μ. Ανατολής και μέχρι στιγμής εκλέγονται Συντονιστές που εκπροσωπούν

όλα τα διαμερίσματα της περιφερείας μας, Β.Αφρικη, Εγγυς Μ.Ανατολή, Δ.Αφρική Ν.Αφρική. Με την προκήρυξη του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Πρετόρια αποκλείονται αυτόματα όλες οι Κοινότητες και Σύλλογοι των υπόλοιπων κρατών λόγω οικονομικών εξόδων.

Εισητήρια, ξενοδοχεία, μετακινήσεις, γεύματα ειναι όλα εξ ιδίων. Το κόστος των ως άνω είναι από 1500-2000 Ευρω.

Μετά έναν μήνα είναι το Παγκόσμιο Συνέδρειο στην Θεσσαλονίκη και εκεί τα έξοδα είναι εξ ιδίων, αλλά πιο προσιτά λόγω των απ ευθείας πτήσεων και του χαμηλού κόστους των εισητηρίων.

Με την μη έλευση εκπροσώπων,  διενεργόντας εκλογές και εκλέγοντας νέο Συντονιστικό μόνο απο τους παρεβρισκόμενους

οι οποίοι θα είναι οι εκπρόσωποι Κοινοτήτων και Συλλόγων της Ν. Αφρικής ΔΕΝ εκπροσωπούνται τα υπόλοιπα διαμερίσματα της

περιφερείας μας.

Τα προβλήματα της λεκάνης της Μεσογείου, της κεντρικής Αφρικής, και των υπολοίπων δεν είναι τα αυτά με τα προβλήματα

της Ν. Αφρικής. Ακόμη και στο μεγάλο πρόβλημα της παιδείας υπάρχουν Συντονιστές εκπαίδευσης Β. & Ν. ημισφαιρίου.

Πρότασις μου είναι όπως το Συντονιστικό της περιφερείας μας γίνει στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου

και μια ημέρα πριν, έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη συμμετοχή απο τα υπόλοιπα διαμερίσματα περιφερείας μας και δίνεται η δυνατοτήτα να εκλέγουν μέλη του Συντονιστικού από αυτά.

Pistikos Constantinos

Πρεοεδρος της Ελληνικης Κοινοτητας Μαροκου

και μελος του Συντονιστικου Αφρικης Εγγυς

Μ.Ανατολης».