Μπαράζ βομβιστικών επιθέσων στο Ιράκ – 17 νεκροί

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σε σειρά  επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ,  ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και υπηρεσίες ασφαλείας.

Οκτώ επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα, αρκετές από τις οποίες ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας.
Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο Τάτζι, 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης όπου τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κεντρικό δρόμο εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο.
Στη Βαγδάτη ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από ένοπλους και όταν μια περίπολος έφθασε στο σημείο αυτό, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης.
Νοτιότερα, σε σημείο ελέγχου της πόλης Κουτ, καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με αποτέλεσμα δύο αξιωματικοί της αστυνομίας να σκοτωθούν και πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν.
Στην ασταθή περιοχή της επαρχίας Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, η έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων προκάλεσε το θάνατο δύο αστυνομικών. Σε υπαίθρια αγορά της πόλης Χαν Μπένι Σάαντ, 30 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε παρόμοια επίθεση και αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Μπαλάντ Ρουζ, 90 χλμ. επίσης βορειοανατολικά της Βαγδάτης.
Οι αιματηρές επιθέσεις έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα τον τελευταίο χρόνο, πολλές από τις οποίες έχουν στόχο το προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας. Το Ιράκ έχει βυθιστεί εδώ και αρκετούς μήνες σε μια σοβαρή πολιτική κρίση η οποία επιδεινώνεται από τις βίαιες θρησκευτικές εντάσεις.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr