Νέα επιχείρηση σχεδιάζει ο ελληνο-Αυστραλός επιχειρηματίας Μαρκ Μπούρης

Ο γνωστός συμπατριώτης μας, Μαρκ Μπούρης, ένας από τους πιο οξυδερκείς και τολμηρούς επιχειρηματίες της Αυστραλίας, σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα του αποφέρει μια μέρα μεγάλα κέρδη.

Και σε αυτή τη περίπτωση, όπως και δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ο Μπούρης επέλεξε να συνεταιριστεί με την οικογένεια Πάκερ, που είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας.

Ο νέος συνεταιρισμός αφορά τη δημιουργία μιας μεγάλης επιχείρησης η οποία και θα ανταγωνιστεί το Αυστραλιανό Ταχυδρομείο στην παράδοση δεμάτων του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο και άρχισε να ανθεί πριν λίγα χρόνια.

Όπως και με τις άλλες του επιχειρήσεις, ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας, κατάλαβε νωρίς ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αντικαταστήσει έως ένα βαθμό τα καταστήματα λιανικής πώλησης γι’ αυτό και έσπευσε για μια φορά ακόμα να επωφεληθεί της ευκαιρίας.
Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των ατόμων που κάνουν τα ψώνια τους μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και παραλαμβάνουν τα προϊόντα που επιλέγουν στο σπίτι τους.

Οι συναλλαγές αυτές που πραγματοποιούνται πλέον σε όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργήσει ένα τζίρο δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο γεωμετρικά.

Ήδη, το Αυστραλιανό Ταχυδρομείο κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τη διανομή των δεμάτων που προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο.
Η εταιρία που δημιούργησε με τον Τζάιμς Πάκερ και την οποία θα διευθύνει ο ίδιος, θα ονομάζεται TZ Limited και σχεδιάζει να δημιουργήσει πάνω από 50 υποκαταστήματα σε ολόκληρη την Αυστραλία με ηλεκτρονικές θυρίδες στις οποίες οι πελάτες τους θα έχουν πρόσβαση ολόκληρο το 24ωρο.

Ήδη, η εταιρία του Μπούρη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Temando, που είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στην Αυστραλία, προκειμένου να αναλαμβάνει τα δέματα που διακινεί η τελευταία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν λίγους μήνες η εταιρία του Τζέιμς Πάκερ πλήρωσε πέντε εκατομμύρια δολάρια να αγοράσει μετοχές της Τemando η οποία και συνεργάζεται με 73 από τις 100 μεγαλύτερες εταιρίες της Αυστραλίας.

Επ’ ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Μπούρης συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Κέρι Πάκερ το 1999, όταν τον έπεισε να αγοράσει μέρος της δανειστικής εταιρίας Wizard που είχε ιδρύσει έναντι $25 εκατομμυρίων.

Την πιο πάνω εταιρία την πούλησε μετά πέντε μόλις χρόνια έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων κερδίζοντας πάνω από 160 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: neoskosmos.com