Τρεις ελληνικές συμπαραγωγές χρηματοδοτoύνται από το Eurimages

Τρεις προτάσεις ελληνικής συμπαραγωγής, που παρουσιάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, εξασφάλισαν συνολικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Ντουμπάι –για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκού χώρου, με σκοπό ενδεχόμενη συνεργασία του Eurimages με χώρες εκτός Ευρώπης– την περασμένη εβδομάδα, (11 έως 13 Δεκεμβρίου), και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) αντιπροσώπευσε ο Αλέξης Γρίβας (εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages).

Οι ταινίες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση είναι οι εξής:

– «Εξαδάκτυλος», του Γιάννη Οικονομίδη, με το ποσό των 250.000 ευρώ. Πρόκειται για συμπαραγωγή Γερμανίας και Κύπρου και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου του νέου έτους.

– «I Am Not Him», του Tayfun Perselimoglu, με το ποσό των 150.000 ευρώ. Μια συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν άμεσα.

– Modris, του Juris Kursietis, με το ποσό των 100.000 ευρώ. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Λετονίας, Ελλάδας και Γερμανίας. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου του 2013.

Πηγή: www.amna.gr