Στα άκρα η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για λίστα Λαγκάρντ

 

Το «σκληρό ροκ» μεταξύ Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου δίνει ήδη τον τόνο της οξύτατης αντιπαράθεσης με εκατέρωθεν βολές από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Βενιζέλου. Για την ώρα, το Μαξίμου έχει περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή, λόγω και των εύθραυστων ισορροπιών από τη συμμετοχή Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα.
Ωστόσο, πρόθεση του πρωθυπουργού –όπως τη μεταφέρουν στενοί συνεργάτες του- παραμένει η προσήλωση στα διαθέσιμα στοιχεία για την υπόθεση με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα, εντός όμως του θεσμικού πλαισίου. Στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών, φλερτάρει με τη σκέψη ότι τον κ. Βενιζέλο βαρύνουν ποινικές ευθύνες, συστήνουν ωστόσο να κλείνουν τ’ αυτιά στις κομματικές κραυγές. Η κατάσταση πάντως απειλείται να περιπλακεί ακόμη περισσότερο, μετά και την πρόταση που φέρεται να προτίθεται να καταθέσει η «Χρυσή Αυγή», όπως αποτυπώθηκε σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου. Πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου, την παραπομπή του οποίου εισηγείται η κυβερνητική πλευρά και του κ. Βενιζέλου, που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή προχωράει ένα βήμα ακόμη και προσθέτει στον κατάλογο και τον Γ. Παπανδρέου.
Στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καταφέρει να συγκεντρώσει 30 υπογραφές ώστε να δικαιούται να φέρει τη σχετική πρόταση για ψηφοφορία, αναμένεται να στηθεί τελικώς τριπλή κάλπη –μία για κάθε πρόταση- με τους βουλευτές να καλούνται να αποφασίσουν με βάση ποια από τις προτάσεις θα συσταθεί τελικώς κοινοβουλευτική επιτροπή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Πηγή:

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε