Σόιμπλε προς Τσίπρα: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα προς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς.

 “Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την … εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί”, δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου.

Σύμφωνα με το Μega, o πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε το εναλλακτικό πρόγραμμα του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι η λιτότητα έχει φέρει σε δύσκολη θέση του έλληνες πολίτες και έχει αποτύχει από τη ζωή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

Με τον εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, στις 12:30.

Θα προηγηθεί συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία των Πρασίνων και συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί. Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2 το μεσημέρι θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Αριστερού κόμματος της Γερμανίας, Die Linke.