Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του μαιευτήρα που έφερε στον κόσμο το άτυχο βρέφος από τη Λέρο!

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο θάνατος του 34 ημερών βρέφους από τη Λέρο . Ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Νίκος Μονοκάνδηλος, που έφερε το μωρό στον κόσμο, στα μέσα του Δεκεμβρίου, δίνει μια εικόνα με ανατριχιαστιές λεπτομερειες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Την 24χρονη μητέρα περιγράφει ως ιδιόρρυθμο άνθρωπο και σε πλήρη σύγχιση και αποκαλύπτει ότι όταν πήγε σε εκείνον του είπε ότι ήταν πέντε μηνών ενώ στην πραγματικότητα ήτανεννέα. Λέει: «Δεν παρακολουθούσα εγώ την εγκυμοσύνη της κοπέλας. Ήρθε ξαφνικά μια μέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πονάει. Την ρώτησα πόσο μηνών είναι και ισχυρίστηκε ότι είναι πέντε και ότι της έχουν δώσει ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο».

Συνεχίζει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις: «Της έκανα ένα υπέρηχο και διαπίστωσα ότι ήταν εννέα μηνών! Όχι μόνο δεν ταίριαζαν καθόλου οι ημερομηνίες, αλλά είχαν και μεγάλη απόκλιση. Ήταν αδύνατο να ήταν πέντε μηνών. Στην συνέχεια την εξέτασα και είχε διαστολή. Γεννούσε εκείνη τη ώρα δηλαδή».
Ο γιατρός επέλεξε να της κάνει καισαρική, γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα.
«Κόψτε μου το γάλα»
Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, όπως θυμάται ο ίδιος, και τέσσερις μέρες αργότερα, μητέρα και παιδί πήραν εξιτήριο. Ωστόσο, το… ασυνήθιστο αίτημα της 24χρονης, ήταν μια ακόμη έκπληξη για τον γυναικολόγο. «Αμέσως μετά την γέννα, ζήτησε να της κόψουμε το γάλα. Όταν την ρωτήσαμε γιατί θέλει να το κάνει αυτό, μας απάντησε ότι ούτε εκείνη θήλασε από τη μητέρα της και δεν έπαθε τίποτα και άρα δεν θέλει να θηλάσει το μωρό. Υποχρεωθήκαμε και της δώσαμε την φαρμακευτική αγωγή», αποκαλύπτει στην «Ε» ο κ. Μονοκάνδηλος, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της νεαρής πως γέννησε πρόωρα και γι’ αυτό δεν είχε γάλα.
Εγκατάλειψη
Συγκρατημένος στους χαρακτηρισμούς του, ο κ. Μονοκάνδηλος, περιορίστηκε σε μια λέξη: «Και οι δύο, η μητέρα και ο νεαρός, μου φάνηκαν… ιδιόρρυθμοι. Δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω την ψυχολογική ή νοητική τους κατάσταση. Ξέρω μόνο πως πολλές μητέρες με χαμηλό iq κάνουν παιδιά και τα φροντίζουν στην εντέλεια, γιατί λειτουργεί το μητρικό ένστικτο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τι συνέβη. Όταν έφερε το μωρό στο νοσοκομείο το είδα μισοπεθαμένο. Η θερμοκρασία του ήταν 32 βαθμοί. Δεν πρέπει να το άλλαζε καθόλου, το δέρμα του ήταν σκισμένο, είχε πληγές με πύον στους μηρούς, στο σημείο που ακουμπάει η πάνα. Είχε μολυνθεί. Ο παιδίατρος που ήταν ο πρώτος που το είδε μου είπε ότι το μωρό βρωμούσε ούρα. Φαινόταν τελείως εγκαταλελειμμένο».