Σκοτώθηκε αξιωματικός από οβίδα στον Έβρο- Δύο τραυματίες

– Η έκρηξη της οβίδας έγινε στην περιοχή των Λαβάρων του Έβρου
– Ο νεκρός είναι πυροτεχνουργός και μόνιμος αξιωματικός του Στρατού
– Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο πολιτικό νοσοκομείο του Διδυμότειχου
– Τι λέει στο Newsit o Aναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου
– “Πρόκειται για μια τραγωδία” λέει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τραγικό το συμβάν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί  κοντά στα Λάβαρα του Έβρου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ οι τρεις πυροτεχνουργοί ήταν κοντά σε οβίδα σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα  ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί σοβαρά και να ξεψυχήσει κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες υπήρχε άσκηση στην περιοχή και οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν σήμερα να απενεργοποιήσουν τα “άσκαστα” βλήματα.

Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος, από την έκρηξη σκοτώθηκε ο αξιωματικός με βαθμό Ανθυπολοχαγού που βρισκόταν πιο κοντά στην οβίδα, ενώ τραυματίστηκαν ένας ακόμη αξιωματικός με βαθμό Ταγματάρχη και ένας υπαξιωματικός.

Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aναπληρωτής Διοικητης του πολτικού νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος “οι δύο άνδρες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχουν εσωτερικά τραυματα. Η κατάστασή τους ειναι καλή και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου”.

Η τοπική κοινωνία ειναι σοκαρισμένη απο το τραγικό δυστύχημα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρης Γιαννακίδης “το δυστύχημα συνέβη όταν ένα συνεργείο υλικού πολέμου 3 ατόμων πήγε να αποδομήσει μια χειροβομβίδα. Δυστυχώς η χειροβομβίδα εξερράγη, οι άνθρωποι τραυματίστηκαν  και ο ανθυπολοχαγός εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και υπάρχουν και δυο στρατιώτες ελαφρά τραυματισμένοι. Ειναι μια τραγωδία, γέμισε θλίψη όλη η τοπική κοινωνία της περιοχής. Ειναι δραματικό αυτο που συνέβη, ειμαστε συγκλονισμένοι όλοι μας”.

Πηγή: OnAlert – NewsIt.gr