Καταπέλτης ομογενής συνεργάτης του Σαββίδη για ΣΑΕ και ευθύνες

Επιστολή, από την Τυφλίδα, προς τον π. πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανο Ταμβάκη, με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του προεδρείου, απέστειλε ο ομογενής, κ. Κυριάκος Ιορδανίδης, εκ των στενών συνεργατών του γνωστού ομογενή επιχειρηματία και προέδρου του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, κ. Ιβάν Σαββίβη. Στην επιστολή του αυτή ο κ. Ιορδανίδης επισημαίνει τα λάθη που έγιναν από όλες τις πλευρές, τονίζει την ανάγκη να δραστηριοποιηθεί το προεδρέιο του ΣΑΕ μπροστά στις κρίσμες περιστάσεις που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος, αλλά και επισμαίνει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του προεδρείου του ΣΑΕ και όλων “να παραδώσουμε την ιδέα αυτή, καθαρισμένη από σκουριές και λάσπες,  σε μελλοντικές γενιές Ελλήνων οι οποίες θα σηκώσουν ψηλά αυτή την σημαία του Ελληνισμού και θα την πάνε πιο πέρα”.

Ακόμη ο ομογενεής καταγγέλλει την ενέργεια Μπουτάρη να εισβάλει στα γραφεία του ΣΑΕ, να αλλάξει τα κλειδιά και να πετάξει έξω τις δύο διοικητικξές υπαλλήλους

Προς: – τον Πρόεδρο ΣΑΕ κ. Σ. Ταμβάκη

– τα μέλη του Προεδρείου ΣΑΕ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμα μέλη του Προεδρείου,
 Ως απλό μέλος μιας Περιφέρειας ΣΑΕ, μπροστά στα μάτια του οποίου πέρασαν όλα τα στάδια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, από την ευφορία και καθολική γιορτή, τη και θριαμβευτική πορεία σε χώρες και ηπείρους στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του έως την θλιβερή παρακμή του στα τελευταία χρόνια, ως απλό μέλος αυτού του οργάνου, απευθύνομαι σ’ εσάς, τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του.
– σήμερα, όταν η Ελλάδα και η Κύπρος βιώνουν μια δύσκολη περίοδο της ιστορίας τους,
– σήμερα, όταν η ελληνική κυβέρνηση ξέχασε και την ύπαρξη ακόμα του ΣΑΕ, το οποίο πεθαίνει αργά και βασανιστικά, εν μέσω αγωνίας και λήθης, εσείς, η συλλογική ηγεσία, έχετε δικαίωμα να παραιτηθείτε σιωπηλά και να κοιτάτε ήσυχα την τραγωδία της χώρας και την τραγωδία του μοναδικού παγκοσμίου οργάνου αποδήμων Ελλήνων;
Ναι,το ΣΑΕ σήμερα είναι βαριά άρρωστος οργανισμός.
Ναι, έγιναν πολλά λάθη στη λειτουργία του ΣΑΕ, τόσο εκ μέρους της ηγεσίας του, όσο και εκ μέρους του αρμοδίου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας που οδήγησε στην απογοήτευση εκατομμυρίων μελών και οπαδών του. Αλλά μήπως όλοι μας, ως ενιαία δύναμη, δεν είμαστε ικανοί να αποκαταστήσουμε και ξαναζωντανέψουμε αυτή την παγκόσμια οργάνωση; Μήπως αυτό δεν ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, στα συμφέροντα των εκατομμυρίων Ελλήνων της Διασποράς; Δεν μπορούμε να το ξαναζωντανέψουμε και προωθήσουμε το έργο του; Σε αυτήν, την εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα και την Κύπρο περίοδο, το τεράστιο πολιτικό, διανοητικό και οικονομικό δυναμικό των εφτά εκατομμυρίων Ελλήνων του εξωτερικού πρέπει να ζητηθεί και να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο στόχο ως μια από τις σημαντικές συνιστώσες του προγράμματος εξόδου της Ελλάδας και της Κύπρου από την σοβαρή οικονομική κρίση τους. Χωρίς να αναφέρουμε την εκμάθηση και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, την στήριξη της οικουμενικής ορθοδοξίας και των εθνικών αξιών μας,την ανάπτυξη των σχέσεων των Ελλήνων της Διασποράς με την ιστορική πατρίδα και την αναγέννηση και ενίσχυση του Απανταχού Ελληνισμού γενικότερα.
Εμείς, οι εκπρόσωποι της Διασποράς των Ελλήνων της Γεωργίας και των άλλων χωρών της πρώην Σοβιετική Ένωσης, οι ίδιοι αισθανθήκαμε και είδαμε στα τραγικά για μας χρόνια της οικονομικής κατάρρευσης μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, την δημιουργική και ζωοποιό δύναμη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, όταν ο μεγάλος συνεργάτης του Ελληνισμού Άντριου Άθενς και μεταγενέστερα ο Ιβάν Σαββίδης μας έδωσαν την ελπίδα και την πίστη για αύριο, όταν η Διασπορά μας αργά, αλλά σταθερά,ανορθώθηκε και ζωντάνεψε.
Το ΣΑΕ ως ιδέα ήταν και παραμένει ωραία ιδέα.
Το ιερό καθήκον μας είναι να διατηρήσουμε και να καθαρίσουμε την ιδέα αυτή από τις λάσπες και τις σκουριές και να την παραδώσουμε σε μελλοντικές γενιές Ελλήνων οι οποίες θα σηκώσουν ψηλά αυτή την σημαία του Ελληνισμού και θα την πάνε πιο πέρα.
Σ’ αυτήν την ιστορική στιγμή καλώ εσάς, τους εκλεγμένους ηγέτες του ΣΑΕ, να συνειδητοποιήσετε το καθήκον σας και την ευθύνη σας ενώπιων της Διασποράς και της ιστορικής πατρίδας μας και να συγκεντρωθείτε αμέσως στη Θεσσαλονίκη για την συζήτηση προβλημάτων και την άμεση λήψη μέτρων για την διάσωση και αναγέννηση του ΣΑΕ.
Καλώ την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της ιστορικής μας πατρίδας να μην επαναλάβουν τα μοιραία λάθη του παρελθόντος και να συνδράμουν στην υλοποίηση της ιερής αποστολής του Απόδημου, Παγκοσμίου Ελληνισμού.
Εμείς μπορούμε!
Εμείς πρέπει να κάνουμε!
Η ιστορία και η νέα γενιά των Ελλήνων δεν θα μας συγχωρέσουν την αδράνεια και την αδιαφορία μας για τα θέματα του εθνικού μας πλούτου και του εθνικού μεγαλείου.
Κυριάκος Ιορδανίδης
Τιφλίδα Γεωργίας, 9 Απριλίου 2013
Υστερόγραφο
Σήμερα, προτού σταλεί αυτή η επιστολή,μου τηλεφώνησε η συνεργάτης του γραφείου του ΣΑΕ, η οποία με ενημέρωσε ότι, με εντολή του Δήμαρχου Θασαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, άλλαξαν τα κλειδιά του γραφείου. Η υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία για να διαπιστώσει το γεγονός. Ντροπή: Η πράξη αυτή είναι ακόμα ένα χαστούκι προς τον παγκόσμιο, απόδημο ελληνισμό.