Διάσημοι ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα!

Ζούμε σε μια χώρα ευλογημένη με αμέτρητες ομορφιές να ξετυλίγονται πανοραμικά μπρος στα μάτια μας. Η χώρα η πιο αγαπημένη του Θεού, της ομορφιάς που κόβει ανάσα και του πολιτισμού του αρχαίου και αιώνιου συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος διασήμων. Αστέρες του Hollywood, άνθρωποι – σύμβολα της λάμψης και της κοσμικής ζωής έρχονται στον τόπο μας, μαγεύονται από τα νησιά μας, φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν… ατυχείς που δεν γεννήθηκαν Έλληνες (!)

Και μαζί τους φέρνουν τις κάμερες, τα φώτα και μια παγκόσμια προβολή της ελληνικής ομορφιάς.

Τελευταίο παράδειγμα ο σπουδαίος Ράσελ Κρόου, ο οποίος πριν λίγες μόνο μέρες κολύμπησε στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου μαζί με τη σύντροφό του και έπειτα πήραν τον δρόμο για το Αιγαίο. Στα σοκάκια του νησιού των Ανέμων είχε βολτάρει πριν μερικές εβδομάδες και η οικογένεια Kardashian, η οποία σύσσωμη πέρασε τις διακοπές της στη Μύκονο και την ξεσήκωσε με τα κοφτά μαγιό αλλά και τις γενεσιουργές χάρες τους. Tη Μύκονο και την Αντίπαρο έχει επισκεφθεί και η miss “Sex and the city”, έχοντας δηλώσει καταενθουσιασμένη. “Μακάρι να ήμουν Ελληνίδα” αποκάλυψε χαρακτηριστικά η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, μοιράζοντας την γαλανόλευκη εμπειρία της με τους εκατοντάδες διάσημους φίλους της. Η Μαντόνα, έχει έρθει ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας και έχει μαγευτεί από τις ομορφιές της. Μάλιστα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή πληθαίνουν οι φήμες που τη θέλουν να αγοράζει κάποια βίλα σε ελληνικό νησί, κάτι που δεν έχει επιχειρήσει όμως μέχρι στιγμής. Στην ίδια γραμμή και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος έχει μελετήσει σε εξονυχιστικό βαθμό την ελληνική ιστορία και δηλώνει γοητευμένος.”Στην Ελλάδα δεν γίνεται να αγνοήσεις τη Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες”.

Και ο κατάλογος των διασήμων που έχουν κάνει απόβαση στα ελληνικά νησιά και έχουν μαγευτεί από τα συγκλονιστικά τοπία και τις ιδιαίτερες χάρες, δεν έχουν τέλος. Ο λατρεμένος Τομ Χανκς διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια την εξοχική του κατοικία στην Αντίπαρο, ενώ συχνά θα τον ακούσεις να λέει “Νιώθω 100% Έλληνας”. Ελληνολάτρης δηλώνει και η εκθαμβωτική Ριάνα, η οποία μετά την ολιγοήμερη επίσκεψή της στη χώρα μας για μία συναυλία, εξήγησε πως είναι μία από τις πιο ωραίες χώρες που έχει πάει ποτέ, ενώ η Γουίθνει Πάλτροου ήδη μαθαίνει στα παιδιά της τη γλώσσα των προγόνων μας, τα αρχαία ελληνικά. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελεί η εκρηκτική Σακίρα με τους σμιλεμένους κοιλιακούς, η οποία έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές το νησί των Ανέμων, πότε μόνη και πότε με τη συντροφιά του Πικέ.

Και μην ξεχνάμε μία ακόμη χολυγουντιανή σταρ, που όχι μόνο λατρεύει την Ελλάδα, αλλά αποτελεί γέννημα θρέμα αυτής. Ο λόγος για τη Τζένιφερ Άνιστον, το πραγματικό επίθετο της οποία είναι Αναστασάκη και έχει καταγωγή από την Κρήτη. “Η φωτογράφισή μου στον Παρθενώνα ήταν μια εμπειρία συναρπαστική” περιγράφει η Τζένιφερ Λόπεζ, από την άλλη πλευρά, λίγα μόνο 24ωρα μετά την απόβασή της στην Αθήνα. Ένα ταξίδι που σίγουρα της άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Δαγκωτό Ελλάδα ψηφίζουν και οι Μπραντζελίνα. Το διάσημο ζευγάρι έχει γυρίσει αρκετά ελληνικά νησιά, εντούτοις μαγεύθηκαν από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Ακούστηκε μάλιστα, κάποια στιγμή πως το λαμπερό ζεύγος αγόρασε σπίτι στο νησί των Κυκλάδων, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται από έγκυρη πηγή. Ελληνολάτρες δηλώνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν και οι διάσημοι Στίβεν Σπιλμπεργκ και Γούντι Άλεν, που εμπνέονται για τις επόμενες ταινίες τους από τον ελληνικό πλούτο ομορφιάς. Δικός μας είναι και ο Ζακ Γαλιφιανάκης, ο οποίος μπορεί να σημειώνει μια επιτυχημένη καριέρα στα ξένα, εντούτοις δεν ξεχνά ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία φροντίζει να επισκέπτεται όσο πιο τακτικά μπορεί.

Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας από τα προαναφερόμενα ονόματα; Φυσικά και όχι! Όσο η Ελλάδα λοοιπόν, διατηρεί αναλλοίωτες τις φυσικές ομορφιές της και οι κάτοικοί της χαμογελούν αληθινά, πάντα οι διάσημοι θα ‘ρχονται να κλέψουν λίγη λάμψη από αυτό το αυθόρμητο χαμόγελό μας…

NewPost