ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός πραγματικότητας τα περί παρακολουθήσεων Τσίπρα!

Ανυπόστατο και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το δημοσίευμα τη Real News της Κυριακής σύμφωνα με το οποίο τόσο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο όσο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τρίτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε στα στελέχη του πως τα τηλέφωνα του ίδιου και βουλευτών, παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

«Να ξέρετε όλοι ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου όσο και όλων των βουλευτών μας και των κορυφαίων στελεχών μας», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία.
Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την καταγγελία του: «Σύντροφοι να προσέχετε. Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Και το δικό μου και τα δικά σας. Να προσέχετε τι λέτε». Φέρεται επίσης να είπε πως «γνωρίζουν από πριν τα θέματα που συζητάω».

Τόσο ο Νίκος Δένδιας όσο και ο Σίμος Κεδίγλου κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει, ειδάλλως, όπως είπαν, ο πρόεδρος του θα είναι συκοφάντης.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήρθε το απόγευμα της Κυριακής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύδει κατηγορηματικά όσα αποδίδονται στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση πριν εξαπολύσει… βέλη κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας πως δεν είχαν την ίδια γρήγορη αντίδραση όταν γίνονταν οι καταγγελίες για τη Χρυσή Αυγή.

«Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα», τονίζεται.

Και καταλήγοντας το κείμενο ζητείται συζήτηση στη Βουλή για να τελούν υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική.

«Αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών».

NewsIt.gr