Προφυλακιστέος και ο Στάθης Μπούκουρας

Περισσότερες από οκτώ ώρες κράτησε η απολογία του Στάθη Μπούρκουρα
– Οι ανακριτές έκριναν και τον τρίτο βουλευτή της Χρυσής Αυγής προφυλακιστέο
– Προειλημμένες οι αποφάσεις, είπε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας
– Στη ΓΑΔΑ κρατούνται οι Γερμενής και Ηλιόπουλος
– Προκλήσεις και προπηλακισμοί από Χρυσαυγίτες έξω από τον Άρειο Πάγο

Ο Στάθης Μπούκουρας επιχείρησε, από το Σάββατο ήδη, να αποστασιοποιηθεί από τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αποφύγει την προφυλάκιση. Η αλλαγή στη στάση του είχε διαφανεί άλλωστε από την πρώτη στιγμή της δίωξης.

Μετά από οκτώ και πλέον ώρες απολογίας στις εφέτριες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο Στάθης Μπούκουρας φαίνεται πως δεν έπεισε πως σέβεται τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Η απόφαση ίδια με εκείνη για τους Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο: προφυλακιστέος.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και εκτίμησε πως ο πελάτης του θα αθωωθεί στο δικαστήριο.

 

Το απολογητικό υπόμνημα του Στάθη Μπούκουρα

Σε υπόμνημα που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να δηλώνει κατηγορηματικά αθώος. Υποστηρίζει ότι “η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του”. Επίσης αναφέρει ότι “ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο”.

Ο Στάθης Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».
Πηγή:Newsit.gr