Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Κώστας Φιλιππίδης – Στα πέρατα του κόσμου ο εθνικός ύμνος!

– Στο ψηλότερο σκαλί του… κόσμου, στο άλμα επί κοντώ, ανέβηκε ο Κώστας Φιλιππίδης
– Ο Έλληνας αθλητής έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαΣτίβου του Σόποτ, βάζοντας την ελληνική σημαία στην πρώτη θέση!
– “Το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια”, επισήμανε ο Φιλιππίδης, μετά την απονομή
– “Με τον Φιλιππίδη, ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε στο ύψος του”, τόνισε σε δήλωση του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος
–  Δείτε το video με τον Φιλιππίδη στην κορυφή του βάθρου και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται στα πέρατα του κόσμου

Στην κορυφή του… κόσμου αναρριχήθηκε ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης και με το χρυσό που κατέκτησε στο Σόποτ της Πολωνίας χάρισε στην Ελλάδα το 10ο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Ο Έλληνας άλτης ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου με άλμα στα 5,80μ, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ40, 5μ55, 5μ65 και 5μ75.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Στην ουσία είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα, καθώς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Οι προσπάθειες κρίνουν το αποτέλεσμα σε έναν μεγάλο αγώνα. Ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό το στόχο και εκ του αποτελέσματος σωστός. Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν αισθάνθηκα πως έχω εξασφαλίσει το μετάλλιο. Κι αυτό γιατί στον αγώνα υπήρχαν αθλητές που είχαν την δυνατότητα να ανέβουν ακόμη υψηλότερα. Μη ξεχνάμε πως ο Μορ πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 5,90 μέτρα. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον ανοιχτό. Αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν»,είπε ο Φιλιππίδης στη Δημόσια Τηλεόραση, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου και πρόσθεσε: 

«Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου, την οικογένεια μου και σε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια».

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Κώστα Φιλιππίδη, σχολίασε με δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Σόποτ μας γεμίζει όλους με χαρά και υπερηφάνεια. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μία μοναδική αθλητική κατάκτηση. Αλλά και γιατί περιέχει έναν υψηλό συμβολισμό: ένας νέος Έλληνας, με πρόγραμμα, συνεχή αγώνα και υψηλές προσδοκίες, με τη βοήθεια ενός σοβαρού προπονητή που τον παρακολουθεί από παιδί, ξεπερνά τον εαυτό του, ξεπερνά τους πάντες, και μάλιστα ενώπιον όλου του κόσμου, ενώπιον και ενός θρύλου του άλματος επί κοντώ, του Σεργκέι Μπούμπκα. Με τον Φιλιππίδη, ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε στο ύψος του. Του εύχομαι πάντα υψηλότερα και συγχαίρω τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα, και τον Εθνικό προπονητή, Δημήτρη Ευαγγελόπουλο», επισήμανε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φιλιππίδη και τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα, τους οποίους και συνεχάρη για το χθεσινό θρίαμβο. Προγραμματίστηκε μάλιστα και συνάντηση των δύο πλευρών στο γραφείο του κ.Ανδριανού, μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από την Πολωνία.