Εκτάκτως στο γραφείο Σαμαρά, Βενιζέλος – Μητσοτάκης – Λοβέρδος

Εκτάκτως στο γραφείο Σαμαρά, Βενιζέλος - Μητσοτάκης – Λοβέρδος 

Στο Μαξίμου κάλεσε εκτάκτως λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός τους κκ Μητσοτάκη και Λοβέρδο με αντικείμενο την κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Παρών στη συνάντηση και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το θέμα προέκυψε μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα ζητήματα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ενώ η εμπλοκή εστιάζει κυρίως στις αποχωρήσεις από τη “δεξαμενή” των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Οι κκ Μητσοτάκης – Λοβέρδος εμφανίζονται ανυποχώρητοι από τις θέσεις τους σε ό,τι αφορά το μέλλον 336 υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων ζητά από τους συναδέλφους του υπουργούς (Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών) να προχωρήσουν στην αξιολόγηση συγκεκριμένων δομών του κράτους (εποπτευόμενες ΔΕΚΟ) αλλά και στην άμεση προώθηση της αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων (προσπάθεια που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Ιουλίου), σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ποσόστωση στη βαθμολογία.

Στο Εσωτερικών πρέπει να ολοκληρωθεί η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων και η απογραφή των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στο Παιδείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ, όπου θα επαναπροσληφθούν μέρος των 400 διοικητικών που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, στις 15 Ιουνίου λήγει η 8μηνη παραμονή των υπαλλήλων που μπήκαν στο καθεστώς και στην περίπτωση που δεν κοινοποιηθεί ο διαγωνισμός, κινδυνεύουν με απόλυση.

Για το θέμα αναμένεται συνάντηση εντός της ημέρας Μητσοτάκη-Λοβέρδου.

Ωστόσο, οι κκ. Μητσοτάκης και Λοβέρδος διαφωνούν ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προχωρήσει η διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Και οι δύο εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Ο κ. Μητσοτάκης  υποστηρίζει ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 (από σύνολο 1.136), ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014. Ο κ. Λοβέρδος ζητεί πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Στο Μεταφορών, τέλος, προβλέπεται μείωση δομών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών. Από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο θα επέλθει μείωση έως και 10%.

Αρχική