Συνάντηση με Αμερικανούς φοιτητές του Georgia Tech

Την αντιπροσωπία των Αμερικανών Φοιτητών του φημισμένου Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Tζόρτζια  (Georgia Institute of Technology ή Georgia Tech), που επισκέπτονται την Ελλάδα, υποδέχτηκε στις 10-6 -14 στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστας Τσιάρας.
Το ίδρυμα βρίσκεται στην Ατλάντα της Τζόρτζια και θεωρείται ένα από τα καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια στην Αμερική, όχι μόνο ως προς την ποιότητα των προγραμμάτων του αλλά και ως προς τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα πάρα πολλοί απόφοιτοί του σταδιοδρομούν στον Αμερικανικό Στρατό σε καίριες επιτελικές θέσεις τόσο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και την πολιτική σκηνή της Αμερικής.
Οι Αμερικανοί φοιτητές, κατά την συνάντησή με τον κ. Τσιάρα, έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι διάφορες πτυχές της ελληνικής πολιτικής. Ο Βουλευτής Καρδίτσας δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων γύρω από τα ζητήματα της άμυνας και της ασφάλειας, για την οικονομική κρίση και αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, αλλά και για τα εθνικά μας θέματα.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, αφού καλωσόρισε τους Αμερικανούς σπουδαστές στη Βουλή των Ελλήνων, απάντησε διεξοδικά σε όλες τις ερωτήσεις, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τις θέσεις, τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να κάνει ένα σύντομο απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας, να σχολιάσει την κρίση της Ουκρανίας και της Συριακής κρίσης και να αναλύσει με λεπτομέρεια τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και της παράνομης μετανάστευσης.