Κέρδισε στο λαχείο 34.000.000 ευρώ και τα μοιράζει

Τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε περίπτωση που κέρδισε 34.000.000 ευρώ στο λαχείο; Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σκεφτόταν όπως η Βορειοιρλανδή, Μάργκαρετ Λάφρεϊ. Η Λάφρεϊ είναι άνεργη και μέχρι πρότινος ζούσε με 58 λίρες – 78 ευρώ – την εβδομάδα, από επίδομα του Ταμείου Ανεργίας.

Μία μέρα επιστρέφοντας από το «Κέντρο Εργασίας» όπου είχε πάει για να υποβάλει αίτηση για δουλειά, αγόρασε ένα λαχείο. “Συνήθως δε μου μένουν χρήματα για τέτοια, αλλά αυτή τη φορά είχα κάποια κέρματα στο πορτοφόλι μου», δήλωσε η ίδια, που δεν μπορούσε να πιστέψει στην τύχη της καθώς αυτό ήταν το τυχερό «χαρτάκι” που της κλήρωσε 27 εκατομμύρια λίρες (34 εκατομμύρια ευρώ) .

Παρόλ’ αυτά αποφάσισε να τα μοιράσει. Έχοντας περάσει ήδη τη μισή ενήλικη ζωή της στο Ταμείο Ανεργίας και την υπόλοιπη μισή ζώντας με χαμηλούς μισθούς, η 48χρονη ξέρει πολύ καλά τι θα πει να ζει κανείς με λίγα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Life», θα κρατήσει για τον εαυτό της μόνο ένα εκατομμύριο λίρες (περίπου 1,2 εκ. ευρώ) και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας για τους συντοπίτες της. Μέχρι τώρα η γυναίκα έχει δημιουργήσει εννιά επιχειρήσεις και έχει προσφέρει εργασία στους συμπατριώτες της, ενώ δηλώνει ότι έδωσε ένα εκατομμύριο λίρες για να δημιουργήσει στον τόπο της τουριστικό χωριό και να δώσει δουλειά σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Η Μάργκαρετ Λάφρεϊ αναφέρει: «Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν για να ζήσουν, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους».