Εκτός Εντατικής Παρακολούθησης ο Νίκος Αναστασιάδης

Εκτός της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου «Όρος Σινά» στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του προέδρου Αναστασιάδη «είναι σταθερή και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά». Σημειώνεται επίσης ότι «είχε ήσυχο βράδυ και είναι πλέον θέμα μερικών ημερών να αναρρώσει πλήρως και να εξέλθει από το νοσοκομείο».

Το πρωί της Κυριακής(απόγευμα ώρα Ελλάδος), επισκέφθηκε τον κ. Αναστασιάδη ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος του ευχήθηκε «περαστικά» και «γρήγορη ανάρρωση».

Ο κύπριος πρόεδρος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, την περασμένη Τρίτη, από τον Αμερικανό καρδιοχειρουργό καθηγητή, δρ. Ντέιβιντ Άνταμς, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας.

Επίσης, η χειρουργική επέμβαση αποσκοπούσε και στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο ασθενής, όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του προέδρου της Κύπρου, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εγχείρηση.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.