Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Μανχάταν για τον Νίκο Αναστασιάδη

Νέα Υόρκη

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Mount Sinai του Μανχάταν έλαβε το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 2 Δεκεμβρίου ο Νίκος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.

Όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός του, καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Ανταμς, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε έχουν πλήρως αποκατασταθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σε θέση να εκτελεί τα καθήκοντά του. Απλά του συστήσαμε μια βδομάδα ξεκούραση και να χαλαρώσει με την οικογένειά του, πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους και ειδικά τους θεράποντες ιατρούς του και το νοσοκομείο.
B41em5OCQAAUj3MΣτη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κύπρου θα μεταβεί σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επομένης.

Στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη βρισκόταν συνεχώς η σύζυγός του, Άντρη Αναστασιάδη, καθώς και για αρκετές μέρες οι δυο κόρες τους.

Κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, την Τετάρτη.

Μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, με την οποία θα συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης με τους γιατρούς του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ο Νίκος Αναστασιάδης με τους γιατρούς του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Newsroom ΔΟΛ