Σταυροί: Πρώτη η Ραχήλ Μακρή στην Κοζάνη – Εκτός η Άντζελα Γκερέκου

Ξεκαθαρίζει ώρα με την ώρα το τοπίο γύρω από το ποιοι θα είναι (και ποιοι δεν θα είναι) στη νέα Βουλή.

Α’ Αθηνών

Στην Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές. Μέχρι στιγμής προηγούνται οι Αλέξης Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης. Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιλέξει την έδρα του στην περιφέρεια αυτή, επόμενη σε σταυρούς είναι η Μαρία Μπόλαρη.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τέσσερις βουλευτές, και οι τρεις πρώτοι φαίνεται πως έχουν ήδη ξεχωρίσει: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας και Ντόρα Μπακογιάννη. Για την τέταρτη θέση παλεύουν η Φωτεινή Πιπιλή και ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Θάνο Πλεύρη να μένει πιο πίσω.

Το Ποτάμι εκλέγει έναν βουλευτή, και αυτός μάλλον θα είναι ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Γιατρομανωλάκη και της Άννυς Ποδηματά.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει έναν βουλευτή, και τη θέση αυτή παίρνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ αν δεν επιλέξει την έδρα αυτή, επικρατέστερη υποψήφια είναι η Δήμητρα Βελέντζα.

Το ΚΚΕ εκλέγει έναν βουλευτή, που εκτός απροόπτου θα είναι η Λιάνα Κανέλλη, η οποία έχει ήδη πάρει διαφορά από τον δεύτερο Ηλία Σιώρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν έναν βουλευτή, με επικρατέστερη την Έλενα Κουντουρά.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έναν βουλευτή, και μέχρι στιγμής προηγείται ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Β’ Αθηνών

Στη Β’ Αθηνών, μπορεί να είναι εξαιρετικά νωρίς ακόμα σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση, αλλά όπως όλα δείχνουν η τεράστια Β’ Αθηνών κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Για τη ΝΔ προβάδισμα εμφανίζουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εκτός φαίνεται να μένουν οι Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, όλοι πρώην υπουργοί.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ θα κονταροχτυπηθούν για τις μόλις δύο έδρες που φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών. Πάντως, φαβορί θεωρούνται η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και παίρνει 19, με τους πρώτους να είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Πάνος Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Χουντής και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εκτός φαίνεται να μένει ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Τέσσερις βουλευτές εκλέγει το Ποτάμι, με επικρατέστερους αυτή τη στιγμή τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χάρη Θεοχάρη, Γιώργο Αμυρά και Αντιγόνη Λυμπεράκη. Εκτός φαίνεται να μένει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Το ΚΚΕ εκλέγει τρεις βουλευτές, και μέχρι στιγμής, πέρα από τον επικεφαλής του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, προηγούνται οι Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, με τον Σπύρο Χαλβατζή να ακολουθεί.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει τρεις βουλευτές, με πρώτο τον επικεφαλής του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο. Σε σταυρούς προηγούνται οι Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Ελένη Ζαρούλια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν δύο βουλευτές, με πρώτο τον επικεφαλής του κόμματος, Πάνο Καμμένο, και ακολουθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Α’ Πειραιώς

Ξεκάθαρα είναι πλέον τα πράγματα σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Α’ Πειραιώς στη νέα Βουλή, με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων πάνω από το 50%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, που κατά τα φαινόμενα θα είναι οι Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη και Στάθης Λεουτσάκος.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο. Εκτός μένει ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς και η Νόνη Δούνια.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει έναν βουλευτή, τον Νίκο Κούζηλο.

Το Ποτάμι καταλαμβάνει μία έδρα, που θα πάρει πιθανότατα η Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τα άλλα κόμματα δεν παίρνουν έδρα στην περιφέρεια. Εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ) και η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ).

Β’ Πειραιώς

Πάνω από το 20% έχει φτάσει η ενσωμάτωση των σταυρών στη Β’ Πειραιώς, και οι περισσότερες έδρες της περιφέρειας στην επόμενη Βουλή μοιάζουν να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, με τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Νίνα Κασιμάτη να προηγούνται με διαφορά, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Εύη Καρακώστα, με διαφορά περίπου 300 σταυρών από την τέταρτη Τζένη Βαμβακά.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, με επικρατέστερο αυτή την ώρα τον Γιάννη Τραγάκη, που προηγείται με διαφορά 400 σταυρών του Τάσου Νεράντζη, ενώ αρκετά πιο πίσω βρίσκεται ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Το ΚΚΕ καταλαμβάνει μία έδρα, η οποία πιθανότατα θα πάει στη Διαμάντω Μανωλάκου, που έχει μεγάλη διαφορά σε σταυρούς από τους υπόλοιπους υποψηφίους του κόμματος.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει έναν βουλευτή, που εκτός απροόπτου θα είναι ο Γιάννης Λαγός.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν έναν βουλευτή, που κατά τα φαινόμενα θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος, που προηγείται με διαφορά περίπου 250 σταυρών της Ειρήνης Μαρούπα-Ταουξή.

Το Ποτάμι εκλέγει έναν βουλευτή, που θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ αν ο επικεφαλής του κόμματος δεν επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα, τότε ακολουθεί ο Νίκος Ορφανός.

Το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή, με τους Παντελή Καψή και Δημήτρη Λιντζέρη να μένουν εκτός Βουλής.

Θεσσαλονίκη

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι εξής:

Α’ Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Βούλα Τεκτονίδου, Αλέκος Τριανταφυλλίδης και Κυριακή Μάλαμα.

ΝΔ: Κώστας Α. Καραμανλής, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας και Έλενα Ράπτη.

Χρυσή Αυγή: Αντώνης Γρέγος.

Ποτάμι: Χριστίνα Ταχιάου. Κοντά σε σταυρούς βρίσκεται η Φωτεινή-Νιόβη Παυλίδου.

ΚΚΕ: Θανάσης Βάρδαλης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κώστας Ζουράρης.

ΠΑΣΟΚ: Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επιλέξει την έδρα αυτή, ακολουθούν οι Χρήστος Παπαστεργίου και Αντώνης Σαουλίδης.

Β’ Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Λίτσα Αμμανατίδου και Σωκράτης Φάμελλος.

ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς και Θεόδωρος Καράογλου. Αν ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επιλέξει την έδρα αυτή, ακολουθεί ο Σάββας Αναστασιάδης.

Χρυσή Αυγή: Φώτης Γραικός. Κοντά σε σταυρούς βρίσκεται ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Ποτάμι: Νίκος Νυφούδης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Σταυρούλα Ξουλίδου.

ΚΚΕ: Ελένη Γερασιμίδου.

ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Αρβανιτίδης. Πολύ κοντά σε σταυρούς η Κούλα Γιαννακίδου.

Αιτωλοακαρνανία

Με το 36,65% που απέσπασε, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, με τον Γιώργο Βαρεμένο να ξεχωρίζει με διαφορά και τη Μαρία Τριανταφύλλου να ακολουθεί, ενώ τρίτος είναι αυτήν την ώρα (με την ενσωμάτωση στο 67,6%) ο Γιάννης Κολοβός, που νωρίτερα φαινόταν ότι θα έμενε εκτός, πάνω από τους Δημήτρη Δούρο, Σπύρο Τορουνίδη και Σωτήρη Κοντονάσιο.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει δύο βουλευτές, τους Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη.

Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Χρυσή Αυγή (Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης) και το ΚΚΕ (Νίκος Μωραΐτης). Εκτός Βουλής μένει η μέχρι πρότινος ανεξάρτητη βουλευτής Νίκη Φούντα, που αναδεικνύεται πρώτη σε σταυρούς από το Ποτάμι, που όμως δε βγάζει βουλευτή στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως βουλευτή δε βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, αν και νωρίτερα φαινόταν πως θα εκλεγόταν ένας εκ των Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και Βασίλη Αντωνόπουλου, που δίνουν μάχη για την πρωτιά.

Κρήτη

Με ροζ χρώμα βάφτηκαν στον εκλογικό χάρτη και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων σε ολόκληρο το νησί.

Ειδικότερα, στο νομό Ηρακλείου ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με το εντυπωσιακό 47,84%, έναντι 18,54% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, πιθανότατα τους Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Σωκράτη Βαρδάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη. Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Νέα Δημοκρατία (Λευτέρης Αυγενάκης), το Ποτάμι (Σπύρος Δανέλλης), το ΠΑΣΟΚ (Βασίλης Κεγκέρογλου), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης) και το ΚΚΕ (Μανώλης Συντυχάκης).

Εξίσου εντυπωσιακή η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, με ποσοστό 43,07%, έναντι 19,77% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Γιώργο Σταθάκη, Παύλο Πολάκη και Βάλια Βαγιωνάκη. Βουλευτή εκλέγει και το Ποτάμι, με τον Σταυρό Θεοδωράκη να παίρνει την έδρα, ενώ αν επιλέξει την άλλη έδρα του, πρώτος σε σταυρούς είναι ο Γιώργος Μαρακάκης. Τα άλλα κόμματα δεν εκλέγουν βουλευτές. Ενδεικτικό είναι πως εκτός Βουλής μένουν από τη ΝΔ οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στο νομό Ρεθύμνης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 39,55%, έναντι 24,73% της ΝΔ. Τα δύο κόμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτός θα είναι ο Ανδρέας Ξάνθος, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Τέλος, στο νομό Λασιθίου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 43,50%, έναντι 24,84% της ΝΔ. Τα δύο κόμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή. Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Κωστής Δερμιτζάκης, ενώ με τη ΝΔ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Θεσσαλία

Η Θεσσαλία… ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, καθώς και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κυριάρχησε, αφήνοντας δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, στον νομό Λαρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 36,15%, έναντι 27,15% της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, πιθανότατα την Άννα Βαγενά και την Ηρώ Διώτη, ενώ δύο βουλευτές εκλέγει και η Νέα Δημοκρατία, τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα. Βουλευτές εκλέγουν επίσης το Ποτάμι (Κωνσταντίνος Μπαργιώτας), το ΚΚΕ (Γιώργος Λαμπρούλης), η Χρυσή Αυγή (Δέσποινα Σβερώνη-Χονδρονάσιου) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Βασίλης Κόκκαλης).

Στον νομό Μαγνησίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 40,28%, έναντι 24,97% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, πιθανότατα τους Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου και Κωνσταντίνο Δελημήτρο. Η Νέα Δημοκρατία βγάζει έναν βουλευτή, πιθανότατα τον Χρήστο Μουκώρο, που αφήνει εκτός Βουλής τη Ζέττα Μακρή. Βουλευτές εκλέγουν ακόμα η Χρυσή Αυγή (Παναγιώτης Ηλιόπουλος) και το ΚΚΕ (Κωνσταντίνος Στεργίου). Εκτός Βουλής μένει η μέχρι πρότινος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στον νομό Τρικάλων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 36,16%, έναντι 32,60% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, που εκτός απροόπτου θα είναι οι Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κώστα Σκρέκα, που αφήνει εκτός Βουλής τους Ηλία Βλαχογιάννη και Μιχάλη Ταμήλο.

Τέλος, στο νομό Καρδίτσας ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 38,93%, έναντι 29,99% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, με τους Νίκο Μιχαλάκη και Σπύρο Λάππα να θεωρούνται “σίγουροι” και τη Χρυσούλα Κατσαβριά-Σωροπούλου να απειλείται από την Παναγιώτα Βράντζα. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, που αφήνει εκτός Βουλής την Ασημίνα Σκόνδρα και τον Σπύρο Ταλιαδούρο.

Πελοπόννησος

Στα… δύο κόπηκε στις φετινές εκλογές η Πελοπόννησος, με τους βόρειους νομούς να αναδεικνύουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους τέσσερις νομούς να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

Στον νομό Αχαΐας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 43,06%, έναντι 20,63% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Σία Αναγνωστοπούλου. Από έναν βουλευτή εκλέγουν η Νέα Δημοκρατία (Ανδρέας Κατσανιώτης – εκτός μένει ο Θανάσης Νταβλούρος), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Νίκος Νικολόπουλος), το ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), το Ποτάμι (Ιάσων Φωτήλας) και η Χρυσή Αυγή (Μιχάλης Αρβανίτης).

Στον νομό Αρκαδίας, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ, με 36,13% έναντι 30,13% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο όμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή: Ο Κωνσταντίνος Βλάσης φαίνεται να προσπερνά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στους σταυρούς σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ζαχαρίας θα είναι ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτή βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πρώτο κόμμα και στην Αργολίδα, έστω και με μικρή διαφορά, η Νέα Δημοκρατία (33,76% έναντι 32,29% του ΣΥΡΙΖΑ). Η ΝΔ εκλέγει βουλευτή τον Γιάννης Ανδριανό και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Κοδέλα, ενώ η Χρυσή Αυγή τον Γιώργο Γαλέο.

Ο νομός Ηλείας ανέδειξε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 37,93%, έναντι 26,89% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Γεράσιμο Μπαλαούρα, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τον Κώστα Τζαβάρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Κουτσούκο.

Στον νομό Λακωνίας, η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό 35,79% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 26,51%. Βουλευτής της ΝΔ θα είναι ο Θανάσης Δαβάκης, τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ βουλευτή βγάζει και το ΠΑΣΟΚ, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πρώτο κόμμα και στη Μεσσηνία η Νέα Δημοκρατία, με 37,95% έναντι 31,77% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ΝΔ παίρνει μόνο μία έδρα, αυτή του Αντώνη Σαμαρά (με επιλαχόντα τον Γιάννη Λαμπρόπουλο), ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τέσσερις έδρες, με τους Θανάση Πετράκο, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Πέτρο Κωνσταντινέα και Ελένη Ψαρρέα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στην Κορινθία, με ποσοστό 36,77% έναντι 29,83% της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, τους Γιώργο Ψυχογιό, Μαρία Θελερίτη και Φάνη Κουρεμπέ, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκλέγει έναν βουλευτή, τον Χρίστο Δήμα.

Οι μονοεδρικές

Από τις πιο σημαντικές σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι οι επτά μονοεδρικές περιφέρειες, στις οποίες φέτος κυριάρχησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζοντας την έδρα στις έξι από αυτές.

Ειδικότερα, στη Φωκίδα τη μοναδική έδρα καταλαμβάνει ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου του ΣΥΡΙΖΑ, με 3.261 σταυρούς.

Στη Σάμο, την έδρα κερδίζει ο Δημήτρης Σεβαστάκης του ΣΥΡΙΖΑ, με 3.256 σταυρούς.

Στη Λευκάδα, η έδρα πηγαίνει και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σταύρο Γρηγόρη, με 2.245 σταυρούς.

Στην Κεφαλλονιά, την έδρα καταλαμβάνει εκτός απροόπτου η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τη μοναδική έδρα και στη Ζάκυνθο, με τον Σταύρο Κοντονή να συγκεντρώνει 6.094 σταυρούς, αλλά και στην Ευρυτανία, με τον Θωμά Κώτσια να αποσπά 1.866 σταυρούς.

Η μοναδική μονοεδρική περιφέρεια στην οποία υπερισχύει η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή των Γρεβενών, με τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη να αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς.

Οι άλλες περιφέρειες

Στην Ημαθία, τις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν οι Κώστας Λαπαβίτσας, Φρόσω Καρασαρλίδου και ΓΙώργος Ουρσουζίσης, ενώ αυτήν της ΝΔ καταλαμβάνει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην Καστοριά, την έδρα της ΝΔ παίρνει η Μαρία Αντωνίου, ενώ αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Δεύτερη με διαφορά μένει στην Κέρκυρα η Άντζελα Γκερέκου, που μένει εκτός Βουλής από τον Στέφανο Γκίκα. Δύο έδρες στην Κέρκυρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτους τους Στέφανο Σαμοΐλη και Φωτεινή Βακή.

Στην Κοζάνη, τρεις έδρες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη μακράν σε σταυρούς τη Ραχήλ Μακρή, μπροστά από τους Ευγενία Ουζουνίδου και Δημήτρη Δημητριάδη. Την έδρα της ΝΔ θα καταλάβει ο Γιώργος Κασαπίδης, ενώ έδρα κερδίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τον Χαρίση Κατάνα.

Ψηφοδέλτια Επικρατείας

Από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων μπαίνουν στη Βουλή οι εξής υποψήφιοι:

ΣΥΡΙΖΑ: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση, Νικόλαος Τόσκας

ΝΔ: Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου

Χρυσή Αυγή: Χρήστος Παππάς

Ποτάμι: Παναγιώτης Καρκατσούλης

ΚΚΕ: Αλέκα Παπαρήγα

Δεν εκλέγουν βουλευτή Επικρατείας το ΠΑΣΟΚ (που είχε επικεφαλής τον Γιώργο Φλωρίδη) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (που είχαν επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ).

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε