Ο Σαμαράς πάει για τις Βρυξέλλες και στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση

Στις Βρυξέλλες και με τη θέση της ΝΔ για αναπτυξιακά μέτρα αντί της φοροκαταιγίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις βαλίτσες του, μεταβαίνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την Σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ που θα προηγηθεί της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, συναντήσεις με τους ηγέτες και τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όπως με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Άγκελα Μέρκελ και άλλους.

Στο εσωτερικό πάντως, από τη Λεωφόρο Συγγρού καταγράφουν τις αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο απέναντι στις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους δανειστές και είδαν το φως της δημοσιότητας και ξεκαθαρίζουν, πως θα πρέπει πρώτα οι κυβερνητικοί βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Στο πλαίσιο αυτό το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να μη στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης, καθώς απώλειες από βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, σημαίνει και απώλεια της δεδηλωμένης. Σε γενικές γραμμές το μόνο θετικό που βλέπουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η προοπτική συμφωνίας που, όπως λένε, αποτρέπει την απόλυτη καταστροφή.

«Το δίλημμα που τίθεται λοιπόν από την κυβέρνηση είναι βράχια ή φοροκαταιγίδα», σημείωνε κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου στο newpost.gr, κάνοντας λόγο για άγρια μέτρα, 8πλάσια σε κόστος από το mail Χαρδούβελη, που θα πλήξουν κυρίως τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που κατάφεραν να κρατηθούν όρθιες στην κρίση.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να ακυρώνει τα πάντα, ιδιωτικοποιήσεις, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας κλπ, μέτρα δηλαδή που έφερναν έσοδα και να βάζει φόρους γιατί αυτό είναι εύκολο και τη βολεύει», έλεγε το ίδιο στέλεχος. Μάλιστα από τη ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση για αριστερή ιδεοληψία ακόμα και στις προτάσεις Τσίπρα, καθώς επελέγη να πληγεί ο ιδιωτικός τομέας και όχι να υπάρξει περιστολή των δαπανών του δημοσίου.

Μάλιστα σε non paper που εξέδωσε χθες το απόγευμα η Συγγρού, τα γαλάζια στελέχη αναφέρουν δηκτικά πως «στην «περήφανη πολιτική διαπραγμάτευση» του κ. Τσίπρα, αντί για το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», παραλίγο να χάσουμε και τη Θεσσαλονίκη», ενώ εισάγεται από την αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά και ο όρος «πολλαπλασιαστής Τσίπρα».

Όπως διευκρινίζεται στη γαλάζια άτυπη ενημέρωση, «ο κ. Τσίπρας για να επιτύχει τρεις φορές μικρότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015, επιβάλλει τρείς φορές περισσότερα μέτρα! Στη διετία 2015-2016, ο «Πολλαπλασιαστής Τσίπρα» επιβάλλει 8 φορές περισσότερα μέτρα από το e-mail Χαρδούβελη», ενώ γίνεται λόγος και για «τεράστια προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, που υπολογίζεται, με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, σε πάνω από 2% του ΑΕΠ ή πάνω από 4 δις €».

Στο πλαίσιο αυτό βάζουν ακόμη και τώρα στο τραπέζι την πρόταση για μεγάλη συνεννόηση, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για να αλλαγή πολιτικής, μακριά από τη φοροεπιδρομή και τα υφεσιακά μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, σχετικά με το τι θα κάνει η ΝΔ στη Βουλή, τα γαλάζια στελέχη λένε, πως περιμένουν να δουν το κείμενο της συμφωνίας που θα καταθέσει η κυβέρνηση και να το κρίνουν.

Πηγή: Newpost.gr