Ποτάμι: Κανάλι της Βουλής με πρότυπο τους δικτάτορες

Αθήνα

Στοιχεία για το κανάλι της Βουλής, το κόστος λειτουργίας του και τις συμβάσεις με «περιθωριακούς και περιφερόμενους “δημοσιογράφους” και “σκηνοθέτες” που έχει “επιβάλει” η κυρία Κωνσταντοπούλου» ζητεί το Ποτάμι, τονίζοντας ότι λειτουργεί με πρότυπο τους δικτάτορες.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το κανάλι της Βουλής μετέδωσε για 10η φορά τη συνέντευξη των δήθεν ειδικών που απαρτίζουν την προσωπική επιτροπή της κυρίας Κωνσταντοπούλου για το χρέος. Και για 10η φορά μιλούσε ο κ.Τουσέν, ανύπαρκτων επιστημονικών διαπιστευτηρίων, αλλά λάτρης και λατρευόμενος ταυτόχρονα της Προέδρου της Βουλής».

Το Ποτάμι αναφέρει ότι η χρήση ενός δημόσιου μέσου «ως προσωπικό προτεκτοράτο συνιστά διαφθορά. Σήμερα μόνο στη δικτατορία των Κιμ χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο τα δημόσια μίντια».

Το κόμμα με ανακοίνωσή του ζητεί να γνωστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας του καναλιού της Βουλής, να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις με «περιθωριακούς και περιφερόμενους “δημοσιογράφους” και “σκηνοθέτες” που έχει “επιβάλει” η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Ζητεί, επίσης, από την κυβέρνηση να εμπιστευθεί τους εργαζόμενους στο κανάλι της Βουλής και να τους αφήσει να το λειτουργήσουν με βάση της αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της δημοκρατίας.

Newsroom ΔΟΛ/ (Φωτογραφία:  Intime )