ΗΠΑ: Νεκρός πυροσβέστης – Στο έλεος των πυρκαγιών η Καλιφόρνια – Φωτογραφίες

Ένας πυροσβέστης έχασε την ζωή του ενώ έδινε μάχη για τον περιορισμό μίας εκ των 18 πυρκαγιών που μαίνονται στην Καλιφόρνια, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Πολιτείας στις δυτικές ΗΠΑ οι οποίες βρίσκονται στο έλεος της ξηρασίας με τις αρχές να έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή.

Τουλάχιστον 8.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο της Πολιτείας, διευκρίνισε η Εθνοφρουρά της Καλιφόρνιας που απηύθυνε έκκληση για την αποστολή ενισχύσεων.

«Η δριμεία ξηρασία και οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν σχεδόν μετατρέψει την Πολιτεία σε πυριτιδαποθήκη» σχολίασε ο κυβερνήτης Έντμουντ Μπράουν σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες το βράδυ.

«Οι θαρραλέοι μας πυροσβέστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε».
Ένας πυροσβέστης ηλικίας 38 ετών, με καταγωγή από τη Νότια Ντακότα (βόρειες ΗΠΑ) σκοτώθηκε την Πέμπτη ενώ συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στον εθνικό δρυμό του Μόντοκ, κοντά στην μικρή πόλη Αλτούρας (βορειοδυτική Καλιφόρνια).

Οι πυρκαγιές αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Καλιφόρνια ωστόσο η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό καθώς η Πολιτεία μαστίζεται από την ξηρασία εδώ και τέσσερα έτη. Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές επέβαλαν περιορισμούς στην κατανάλωση νερού τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε τα μέτρα αυτά έχουν ενισχυθεί.

 

Πηγή:newsIt.gr

ΦΩΤΟ REUTERS